Nezavisni kandidat za gradonačelnika Gospića i predsjednik HSP-a na nacionalnoj razini prije nekoliko mjeseci našao se na meti teških optužbi. Njega je u intervjuu za njemački magazin Fenix poznati lički novinar i borac za ljudska prava Miro Marijević optužio da svojom ratobornošću pokušava prekriti to što nikada nije sudjelovao u Domovinskom ratu i da je obični udbaš- provokator.

Starčević nikada nije demantirao niti slovo napisano u tom magazinu. U Starčevićevu obranu stao je najosuđivaniji novinar u Hrvatskoj Željko Popović. Svi se pitaju, hoće li Karlo Starčević demantirati da je lažni branitelj i udbaš?

Matijević: “Starčević kešom kupovao glasove, nadajući se pobjedi kako bi na Velebitu napravio skladište opasnog otpada”

Svojom ratobornošću  Starčević je vjerojatno nadoknađivao propušteno vrijeme tijekom trajanja domovinskog rata koje je proveo u Njemačkoj, kada ni jednom nije došao do Like. Nakon završetka rata se ponovo pojavio i kao školski primjer udbaškog provokatora odmah počeo pozivati na nekakvo oružje. Sa HSP-om je 2000. godine ušao u koaliciju sa HDZ-om na račun čega je dobio kredit od 2 milijuna sa kojima stavlja pivovaru na noge. Još se prepričavaju dogodovštine iz vremena njegovog politikovanja, tipa, kako mali Ivica zamišlja seoskog političkog komesara. Zna se za pivovaru, ali se skriva da je on na tim izborima obilazio sela po Velebitu i za keš kupovao glasove nadajući pobjedi kako bi na Velebitu napravio skladište opasnog otpada. Bilo bi zanimljivo saznati čiji novac je budio i za koga je bio spreman zatrovati Velebit.”

Starčeviću demantiraj ovo!

L.O.