U gospićkoj katedrali je svečanim misnim slavljem proslavljen blagdan prikazanja Gospodinova, odnosno Svijećnicu.To je propis koji je napisao evanđelist Luka i govori kako žena 40 dana nakon rođenja muškog djeteta, a 80 dana nakon rođenja ženskog djeteta, pođe u crkvu. Sv. misu predvodio je biskup u miru dr. Mile Bogović u zajedništvu sa župnikom Mariom Vazgečem, asistrirao je đakon Bruno Lovaković, posluživao sjemeništarac Marko Butković i ministranti.
Na Svijećnicu je običaj blagoslivljati svijeće pa je na početku sv. mise obavljen blagoslov svijeća i obavljena procesija oko katedrale. Biskup je u propovijedi istaknuo da taj dan možemo nazvati i dan susreta. Tako se u nekim slavenskim jezicima i naziva „sretenije“. Propovjednik je pojasnio da je „dobrim ljudima svojstveno doći na pravo mjesto a da ga nisu unaprijed planirali i naći pravu riječ a nisu je sami tražili“.

Na kraju sv. mise biskup Bogović je, uz Dan života, upozorio roditelje, ako ne prikazuju Ocu nebeskome iskreno svako svoje dijete, moleći da bude pravo dijete Božje i skrbeći oko toga svim svojim bićem, ne ispunjavaju na pravi način svoju roditeljsku dužnost. U odgojnom procesu zanemaruje se upravo ono najvažnije, a to je odgoj u vjeri i odgoj za neprolazne vrjednote.

GSB/L. O.