Svjetski dan bolesnika

0

Blagdan Gospe Lurdske, Dan bolesnika i liječničkoga osoblja, 11. veljače 2011. u 18.00 sati, obilježen je u župi Otočac svečanim misnim slavljem u crkvi Presvetog Trojstva za bolesnike i sve one koji pomažu bolesnicima, a misno slavlje predvodio je don.Jure Ladišić, svećenik u miru i dušebrižnik za slijepe i slabovidne.

Na svetoj misi bilo je puno katolika-medicinara koji su zajedno zahvaljivali Bogu za sve ono što je po njima činio bolesnicima i prosili potrebni blagoslov za buduće plemenito djelovanje.

Oglas

Don. Jure je na početku sudionike misnoga slavlja pozvao na molitvu za sve bolesnike i one koji pate, a u propovijedi je govorio o patnji i njenom smislu kojega vjernik vidi u Kristu patniku na križu. Potaknuo je na produbljivanje vjere u Krista patnika kako bi hod za Kristom mogao biti lakši te smisleniji i bolesnicima i onima koji se brinu za bolesnike, jer Krist je onaj koji daje smisao i patnji i umiranju. Istaknuo je činjenicu “da je i sam Bog htio biti patnik” te da Krist sam “poručuje i daje svaki smisao patnji zapravo da patnja u ljudskome životu ima jedno svoje uzvišeno mjesto. On je patnjom i po patnji otkupio svijet i zato je pozvao, pustio i dopustio da se i svijet sam suotkupljuje” te da “Bog dajući patnji smisao daje svemu smisao”

Pučko pjevanje predvodila je s.Judita.

/ bib /