„Svjetski dan činjenja dobrih djela“ i u Novalji!

„Važno je činiti dobro“ staro je i nepisano pravilo kao najtočnija definicija platforme ljudskog suživota. Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 16 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta. U Hrvatskoj se obilježava prvi puta ove godine pod pokroviteljstvom udruge „Djeca za bolji svijet.“

Ovo je događanje podržao i Grad Novalja te u suradnji s ostalim institucijama organizira Dane činjenja dobrih djela od nedjelje, 3. travnja  do srijede, 6. travnja 2022. Projekt je zamišljen na način da se u njega uključe svi koji žele napraviti neko dobro djelo. 

Organizatori poručuju: Osmislite aktivnosti koje bi u sklopu navedenog dana radili ili se uključite u već prethodno spomenute aktivnosti. U današnje vrijeme više nego ikada potrebno je da potičemo empatiju, solidarnost, brigu jedni za druge, stoga pozivamo sve ljude da učine barem jedno dobro djelo, neka ga dokumentiraju  fotografijom te pošalju na e-mail: ured.gradonacelnika@novalja.hr kako bismo ih objavili na službenoj Facebook stranici Grada, stoji u pozivu Grada Novalja.

Nastavak ispod oglasa

L.O.