ZZJZ Ličko senjske županije

Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije obilježava Svjetski dan zdravlja dana 7. travnja 2017. g. na Trgu Stjepana Radića u Gospiću te u Ličkom Osiku na Trgu hrvatskih žrtava Široke Kule.

Ovaj se dan obilježava svake godine s ciljem promocije zdravlja te preventivnog djelovanja. U fokusu ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je depresija kao sveprisutni javnozdravstveni problem današnjice. Cilj nam je javnozdravstvenom akcijom doprinijeti jačanju svijesti o depresiji kao bolesti kod koje je izražen trend daljnjeg porasta broja oboljelih.

Program javno-zdravstvene manifestacije je sljedeći:

Gospić, 10–12 sati: Štand na kojem će sudjelovati stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Doma zdravlja Gospić i Opće bolnice Gospić. Prisutni stručnjaci (liječnici specijalisti interne medicine, školske medicine, ginekologije, medicinske sestre, psiholog ….) građane će savjetovati o prevenciji depresije te važnim sastavnicama zdravog stila života – zdravoj prehrani, regulaciji šećerne bolesti i tjelesnoj aktivnosti. Tijekom akcije građani će moći izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi. Također će dobiti informacije o nacionalnim preventivnim programima ranog otkrivanja raka debelog crijeva, dojke i vrata maternice. Osim toga moći će dobiti informacije s područja prevencije ovisnosti o alkoholu i drogama.

Gospić, 12 sati: stručno izlaganje o problemima depresivnosti i povezanosti s alkoholizmom za članove KLA Gospić

Lički Osik, Trg Žrtava Široke Kule 3, 17 – 18 sati: Besplatno mjerenje indeksa tjelesne mase, krvni tlak, kontrola vida, te savjetovanje o provedbi nacionalnih programa i savjetovanje s zdravstvenim djelatnicima

U slučaju kiše, manifestacija će se održati u prostoru Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije.

Pozivamo vas da nam se pridružite u obilježavanju ovog važnog datuma i iskoriste priliku da na licu mjesta dobijete odgovore na svoja pitanja u vezi vlastitog zdravlja ili zdravlja svojih najmilijih.

ZZJZ Ličko-senjske županije