U Otočcu je održana zadnja, ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Hrvatskog taekwondo Saveza. Na njoj se razgovaralo o rezultatima tijekom 2014. godine. Doneseno je niz odluka i zaključaka koji su vezani za boljitak rada svih članica u Hrvatskoj.
Po riječima predsjednika Hrvatskog taekwondo Saveza Franje Prota taekwondo kub „Gacka“ iz Otočca ostvario iznimno dobru suradnju sa Hrvatskim taekwondo Savezom.
„Trenerski je kadar tog kluba prošao sustavnu edukaciju Hrvatske olimpijske akademije. Radujem me da smo iz ove sredine dobili 2008. godine najboljeg suca Europske taekwondo Unije Renatu Bukovac. Aktivna je i značajna uloga TK „Gacke“ Otočac i članova klubova Ličko senjske županije na čemu im čestitam“ kazao je predsjednik HTS Franjo Prot.
Komentirajući planove za Svjetsko prvenstvo u takwondou „Rio 2016“, direktor svih hrvatskih taekwondo reprezentacija Pero Josipović kazao je da je cilj plasirati što više sportaša, jer se po novim pravilima može ići sa četiri cure i četiri dečka. Idemo sa idejom da plasiramo četiri cure dok u ovom trenutku imamo dvije koje idu sigurno, no nastojimo doći do maksimalnog broja od četiri sportašice, dok od sportaša je teško očekivati da ćemo kroz svjetsku rang listu uspjeti nekoga kvalificirati. Na Europskim kvalifikacijama imamo mogućnosti i kvalitetan kadar tako da bi mogli čak i dva dečka kvalificirati. U 2015. godini očekuje nas Europsko prvenstvo, a kao ekipni prvaci Europe, to nam stavlja lagani teret i obavezu da probamo što kvalitetnije napraviti rezultate, kazao je.

Nikola Pemper dopredsjednik HTS
Nikola Pemper dopredsjednik HTS

„Taekwondo klub Gacka je tijekom 2014. godine napravilo izuzetan rezultat, a posebno nas raduje što nakon dugo vremena imamo seniorsku medalju u ženskoj konkurenciji od Mateje Dujmović. Ona je kategorizirana sportašica Hrvatskog olimpijskog odbora. Tu je i Andrea Crnić koja je treća na juniorskom prvenstvu Hrvatske. Naši rezultati ogledaju se na jakim turnirima kao što su „Mostar Open“, „Vukovar Open“ no važno je kazati da smo po kategorijama uvijek među prva tri kluba. I Nika Prpić je sportašica koja je potencijala kandidatkinja za reprezentaciju Hrvatske. Učinit ćemo sve da napravimo jednog ili dva natjecatelja koji bi mogli parirati svim borcima u Hrvatskoj. Mlađa kadetkinja Andreja Bartulac je u tom planu čiji ovogodišnji rezultati to opravdavaju. Cijelu smo godinu radili naporno a sada nam predstoje pripreme za polaganje za školske pojaseve, dolaze nam pripreme sportaša za polaganje za crne pojaseve“ – kazao je dopredsjednik HTS Nikola Pemper.
Ono što Pemper posebno naglašava je podatak da se kao županijski Taekwondo Savez šire, što govori osnivanje taekwondo klubova Lički Osik, Udbina, Lovinac, Plitvice, a tu su i Otočac, Brinje, Senj. Gledajući rezultate, odnosno uspjehe, Pemper kaže da su najkvalitetniji sportski Savez u Ličko senjskoj županiji. Komentirajući financiranje Zajednice sportova na području Grada Otočca kaže da je Grad Otočac prema Zajednici sportova ispunio po programu sva financijska davanja i da je to prvi put nakon dugo godina da su sve udruge, članice Zajednice sportskih udruga Grada Otočca dobile 100 postotni iznos koji je bio predviđen za 2014. godinu.
Rad i djelovanje Županijskog sportskog Saveza teško je komentirati, jer je to posebna priča, pogotovo ako se zna da su se u zadnjih nekoliko godina u njemu dogodile čudne ali poznate stvari, za koje nitko nije imao hrabrosti potaknuti njihovo rješavanje. Da li će se što izmijeniti, promijeniti i što klubovi odnosno Zajednice mogu očekivati od Županijskog sportskog Saveza u ovom je trenutku iluzorno o tome razgovarati“ – kazao je Nikola Pemper.
Dražen Prša