Tako se bori protiv korupcije – župan Kolić razotkrio kriminal!

Već neko vrijeme Gospićem se šire kuloarske priče o mogućoj zlouporabi službeničke dužnosti jedne djelatnice u Županiji. Tragom te vijesti nazvali smo župana Milana Kolića i pitali ga je  li uistinu bilo kakvih povreda službene dužnosti.

Naime, priča se, da je jedna djelatnica podmetala virman za istplatu dvostruke plaće na vlastiti žiroračun čime je Županiju oštetila godišnje za oko 70.000 kuna. Na sve ovo župan Kolić nam je odgovorio:

Nastavak ispod oglasa

– Nakon saznanja o mogućoj financijskoj malverzaciji jedne djelatnice isti sam trenutak reagirao i naredio, usmeno i pisanim putem unutarnjoj reviziji da istraži taj slučaj moguće nepravilnosti. To je sve što vam mogu reći jer sam svu dokumentaciju predao nadležnim institucijama, kazao je Kolić.

Djelatnici financijskog sektora zgroženi malverzacijama jedne djelatnice

Navodno su u županiji svi djelatnici iz financijskog sektora zgroženi takvim radnjama jedne djelatnice. Ukoliko se pokaže istinitim, ovo je još jedan dokaz da je župan dobro ustrojio Županiju, te da vodi brigu o svakoj utrošenoj lipi.  Ako se nadalje utvrdi da je župan otkrio moguće kriminalne radnje i uputio kaznenu prijavu DORH-u treba mu čestitati jer je navodno riječ o malverzaciji koja je pažljivo rađena te ju je bilo teško i otkriti.

Ako se pokaže istinitim, ovo je ogledni primjerak kako se treba boriti protiv korupcije, a ne kao neki, koji gotovo svakodnevno kao “trla baba lan” govore o korupciji, samo kako bi stjecali političke poene bez upućivanja svojih saznanja na za to nadležne državne institucije.

L.O.