Taktično pokazna vježba „Svetom Florijanu 2016.“

Danas je na trgu dr. Dražena Bobinca održana taktičko pokazna vježba gašenja požara i spašavanje iz objekta Gackog pučkog otvorenog učilišta pod nazivom „Svetom Florijanu 2016.“, a temeljem Programa Stožera zaštite i spašavanja Grada Otočca.
Prema ocjeni Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Otočca vježba je u potpunosti uspjela sa kvalitetnim izvršenjem zadataka.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac
Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac
Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac po završetku taktično pokazne vježbe zahvalio je djelatnicima Vatrogasne zajednice Ličko senjske županije, VZ Grada Otočca, Službe Prve pomoći, Hitne pomoći ali i svima ostalima koji su učestvovali u vježbi.
„Kako je danas dan Sv. Florijana, dan zaštitnika vatrogasaca, svima Vam čestitam vaš dan. Kako ste uspješno obavili taktično pokaznu vježbu Grad Otočac poklanja DVD Otočac tri vatrogasne pumpe. Još jednom iskrene čestitke na vježbi koja je pokazala da ste spremni i za druge intervencije u slučaju elementarnih nepogoda“ – kazao je gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.
Zapovjednik Stožera Nenad Janković
Zapovjednik Stožera Nenad Janković
Zapovjednik Stožera zaštite i spašavanja Grada Otočca Nenad Janković kazao je da je danas održana taktično pokazna vježba pod nazivom „Sv.Florjanu 2016.“ Koja se odvijala u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, gdje je simuliran požar i gdje su učestvovale sve žurne službe Stžera zaštite i spašavanja. Čestitam na uspjeloj vježbi, Vatrogasnoj zajednici Grada Otočca i DVD Otočac koji su spektakularno izveli ovu vježbu, pokazavši kako se spašava 23 zarobljenih učenika od kojih je dvoje bilo lakše ozlijeđeno. Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Otočca bio je u stalnoj vezi sa ekipaa na terenu i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, i u 43 sekunde ekipe su bile na izlasku gašenja požara i spašavanja djeca koja su se zatekla u nezavidnom položaju u Gackom pučkom otvorenom učilištu“ – kazao je Nenad Janković zapovjednik Stožera zaštite i spašavanja Grada Otočca.
Dražen Prša