U subotu oko 19.40 sati u Gospiću se dogodila prometna nesreća s teško ozlijeđenim osobama. Prema izvješću PULS-a do prometne nesreće je došlo u trenutku kada je 60-godišnjak iz Bužima, upravljajući automobilom marke „VW“ gospićkih registracijskih oznaka, iz smjera Gospića u smjeru Smiljana, pod utjecajem alkohola (1,32 g/kg) prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom svog automobila udario u prednji lijevi dio radnog stroja kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnjak iz Velikog Žitnika.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač i 49-godišnja putnica iz osobnog automobila, te su zadržani na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Protiv vozača osobnog automobila biti će ponijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

[quote_box_center]

Policija je ovog vikenda provodila preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 32 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 3. siječnja u Gospiću, kod 60-godišnjaka iz Bužima (1,32 g/kg) koji je prouzročio gore opisanu prometnu nesreću.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 198 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, kod čvora Gospić, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 57-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

[/quote_box_center]

PULS