U vremenu od 29. rujna do 2. listopada na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, 12 prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i ilegalan prelazak državne granice. Policijski službenici su završili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Sumnjiči se da je u subotu, 30. rujna oko 2.30 sati u ugostiteljskom objektu u Gospiću fizički napao 21-godišnjaka iz Gospića, te mu nanio teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću.
Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Na izletištu Cvituša kod Lovinca noću 29./30. rujna nepoznati lopov je provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Lovincu, iz kojeg je ukrao cigarete.
U subotu je u Nacionalnom parku Plitvička jezera nepoznati lopov je iz ruksaka ukrao osobne dokumente i novac u vlasništvu 36-godišnje državljanke Australije, 57-godišnje korejske državljanke i 83-godišnje izraelske državljanke.
Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se u subotu u 16 sati u Senju kada je 61-godišnji talijanski državljanin upravljao osobnim automobilom talijanske nacionalne oznake i započeo skretanje ulijevo a da se nije uvjerio da može skrenuti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, uslijed čega je u zadnji lijevi dio osobnog automobila udario motociklist koji je u tom trenutku pretjecao. Vozač motocikla, 56-godišnji slovenski državljanin je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, a protiv 61-godišnjeg vozača osobnog automobila biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Senja. U njima je jedna osoba teško i dvije lakše ozlijeđene.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 88 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Prilikom kontrole vozača „najradosniji“ je bio 21-godišnji Otočanin sa 2.95 g/kg.
U subotu jsuu mjestu Željava, Općina Plitvička Jezera, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zatekli su 22-godišnjeg državljana Ruske Federacije za kojeg je utvrđeno da je ilegalno prešao državnu granicu i ušao u Republiku Hrvatsku. S obzirom da je zatražio azil u Republici Hrvatskoj Rus je predan djelatnicima Centra za tražitelje azila u Zagrebu.

PULS/L. O.