Teško ozlijeđen motorist zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću

Tijekom proteklog vikenda (17. – 20. srpnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, devet prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

 Kriminalitet

Nastavak ispod oglasa

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Poduma zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo lažne uzbune.

Sumnjiči se da je 17. srpnja 2020. godine više puta nazivao policiju i lažno iskazivao potrebu za izlaskom policijskih službenika.

Protiv njega će biti dostavljena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Noću 16./17. srpnja 2020. godine na neutvrđenom mjestu, nepoznati počinitelj teško je ozlijedio 30-godišnjeg pakistanskog državljana koji je zatečen u mjestu Donji Kosinj. On je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

U vremenu od 12. do 19. srpnja u crkvi u mjestu Kustići, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u sakralni ormarić i tom ga prilikom oštetio.

Noću 18./19. srpnja 2020. godine u Caski, nepoznati počinitelj je iz otključanog apartmana otuđio novčanik s osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 59-godišnjakinje iz Zagreba.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak, 17. srpnja 2020. godine u 19.25 sati  na dijelu državne ceste broj 8, u mjestu Lukovo Šugarje, kada je 67-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, za vrijeme dok je na snazi bila zabrana prometovanja, te uslijed jakog bočnog udara vjetra pada s motocikla na kolnik. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Tri prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Karlobaga. U njima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (1), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 83 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u mjestu Prozor, kod 21-godišnjaka iz Prozora (1.47 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu. 

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe, te svađom i vikom na području Novalje, a držanjem životinja bez nadzora na području Korenice.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Policijska uprava ličko-senjska / L.O.