Tesla kao milijarder

0

Muzej Like Gospić i Memorijalni centar Nikole Tesle i ove godine su se priključili nacionalnoj kulturnoj manifestaciji pod nazivom „Noć muzeja“. Večeras su posebni muzejski sadržaji prezentirani na dvjema lokacijama, odnosno u samom Muzeju u Gospiću i u Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu.

U Muzeju Like Gospić posjetitelji su večeras vidjeli postav pod nazivom „Mikenški jestvenik“, odnosno pogled u kulturu prehrane Virovitice, a nakon toga projekciju dokumentarnog filma pod naslovom „Avantura u muzeju Like Gospić“.

Oglas

U Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu večeras je otvorena numizmatička izložba pod nazivom „Tesla milijarder“. U uvodnom dijelu izložbe ravnateljica Muzeja Like Gospić dr. sc. Tatjana Kolak posjetila je kako se ova ustanova po 17. uključuje u ovakve manifestacije i tom prigodom zahvalila lokalnim numizmatičarima Milanu Rastu i Stjepanu Brajkoviću čijom zaslugom je izložba novca s Teslinim likom i postavljena.

Više o izložbi rekla je Josipa Starčević Prpić, koordinatorica za promotivne aktivnosti Memorijalnog centra Nikole Tesle u Smiljanu.

-Izložba obuhvaća novac koji na sebi ima motiv Nikole Tesle. Izloženo je 17 kovanica i 11 papirnatih novčanica. Novac dolazi iz bivše SFR Jugoslavije, Hrvatske, Srbije, Gane i Niue Islanda. Naziv izložbe je „Tesla milijarder“ jer je Tesla čovječanstvu za svojega života poklonio mnoge milijarde u vidu svojih izuma čija nam je primjena uvelike poboljšala živote, rekla je Josipa Starčević Prpić.

L. O.