Još uvijek se zbrajaju rezultati jučerašnjih izbora za Sabor RH. Ono što je nama svakako zanimljivo je IX. izborna jedinica, točnije Ličko-senjska županija.

Iako je na sva zvona najavljivao i očekivao saborsku stolicu Karlo Starčević (HSP) i koalicija okupljena oko Brune Esih doživjela je težak debakl na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Prema zadnjim nepotpunim rezultatima lista na kojoj se kao prvi našao Karlo Starčević je u Gospiću osvojila samo 602 glasa. Sve je jasnije kako su građani nezadovoljni silnim predizbornim obećanjima koje je gradonačelnik nije ispunio.

Iako je u IX. izbornoj jedinici osvojila dva saborska mandata, lista Domovinskog pokreta u Gospiću je doživjela debakl. Na ovoj listi se kao domaća našla i Mirjana Vrkljan Radošević, gospićka liječnica. Vrkljan Radošević i Domovinski pokret podržala je Nezavisna lista mladih Gospić, ali ni to nije bilo dovoljno da se ostvari neki zapaženiji izborni rezultat.

Nakon svega ovoga jasno je da se trenutna gradska garnitura može pozdraviti sa vlasti nakon lokalnih izbora koji će se održati sredinom 2021. godine.

Kad se uzme u obzir da je duboko razjedinjeni gradski HDZ  ostvario 52%, tek tada postaje vidljivo koliko je težak poraz Karla Starčevića i Domovinskog pokreta.

L.O.