Nakon niza potresa u ličko-senjskom HDZ–u Marijan Kustić doživio je teški politički poraz, zapravo dokaz da nije obavio ulogu koja mu je namijenjena: da stabilizira ličko-senjski HDZ. Čak štoviše nakon blamaže s izbornim procesom Mladeži HDZ-a grada Gospića Marijan Kustić i Nada Marijanović su svojim političkim radom „uspjeli“podijeliti vijećnike HDZ–a u Županijskoj skupštini te na taj način umanjiti politički utjecaj HDZ-a u samoj skupštini. Već na zadnjoj Županijskoj skupštini kada je Marijan Kustić političkom odlukom smijenio iz ŽUC–a, na prijedlog Branislava Šutića, tadašnjeg predsjednika Utemeljitelja HDZ–a Ivicu Čačića i predsjednika TO HDZ-a Grada Gospića Juraja Verzona, pokazao je da nema političkog takta. Umjesto da pokaže kompaktnost i ujedinjenost HDZ–a što mu je bio zadatak, on je tom odlukom zajedno sa Branislavom Šutićem doveo do razjedinjenja HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji.

Marijan Kustić mimo volje Radoševića prekinuo izborni proces

Budući da su izbori po riječima Ivice Radoševića trebali biti u nedjelju i ta je odluka donešena na tijelima Povjerenstva HDZ–a grada Gospića te je o tome obavijestio Milana Kolića na nezadovoljstvo pojedinih članova Povjerenstva HDZ–a grada Gospića i samog Radoševića, kako nam tvrde ljudi koji su bili na tom sastanku i da je došlo do povišenih tonova, Marijan Kustić je ponovno prekinuo izborni proces u HDZ–u Grada Gospića. Još jednom, po mnogima pa i nekim članovima Povjerenstva s kojima se, kako nam svjedoče, Kustić zakačio na Povjerenstvu to je još jedan nedemokratski potez koji samo može dovesti do slabljenja političkog utjecaja HDZ–a grada Gospića kojeg i ovako nema. Ne samo to, ovi potezi mogu dovesti i do masovnog isčlanjenja iz HDZ–a .

Hdz napustilo 7 od 14 vijećnika

Dakle, HDZ i koalicijski partneri ovoga trenutak nemaju većinu u županijskoj skupštini i to je sukus dosadašnjeg rada Marijana Kustića. Naime, od 19 vijećnika vladajuće koalicije danas su ostali bez njih sedam (7) što znači da ovoga trenutka HDZ sa dosadašnjim koalicijskim partnerima nema većinu. Svjedoci smo da župan Darko Milinović koje je izbačen iz HDZ-a vodio je jednu pomirljivu politiku zajedništva HDZ-a Ličko-senjske županije i kako je često naglašavao nije mu u cilju radikalizirati političku scenu. Očito nakana Marijana Kustića ide u smjeru pokušaja omalovažavanja vijećnika HDZ–a u Županijskoj skupštini i samog Milinovića.

Nakon Nove godine doći će do novih političkih vjetrova. Poznavajući Milinovića on tu neće sjediti skrštenih ruku.

L. O. /V. I.