Ono o čemu se danima spekuliralo u lokalnim političkim vodama, sada se i obistinilo. Hrvatska stranka prava  izgubila je u Gospiću dugogodišnjeg člana Marijana Brkljačića. Ne bi se o tome puno pisalo i pričalo da Brkljačić nije prešo u HSP dr. Ante Starčević. Osim toga, simptomatično je i to da je Brkljačić prešao u drugu pravašku struju netom nakon što je na čelo HSP-a došao Karlo Starčević.

Marijan Brkljačić je dragovoljac Domovinskog rata, dugogodišnji sportski djelatnik, humanitarac koji se kao član Gradskog vijeća Grada Gospića uvijek zalagao za glas naroda i malog čovjeka. Često je govorio kako ljudima ne treba prilaziti svake četiri godine kada se događaju izbori, nego živjeti s njima i razumjeti njihove probleme. Očito je po svojem rejtingu na lokalnoj političkoj sceni odavno nadrastao novog prvog čovjeka HSP-a Karla Starčevića pa je ovakva odluka zapravo bila i očekivana. U nastavku donosimo priopćenje HSP AS. 

Stožerna i najsnažnija pravaška stranka na političkom nebu Hrvatske intenzivno se priprema za predstojeće lokalne izbore, provodi reizbore u svojim organizacijama na svim razinama, ali i snaži svoj politički projekt “Pravaški kišobran“. Kroz taj projekt okuplja sve istinske pravaše s ciljem očuvanja pravaštva i njegovog dosljednog provođenja.

Slijedom navedenog dana 10.03.2017. godine stranačku zamolnicu HSP AS svečano je potpisao pokretač i utemeljitelj pravaštva u samostalnoij Hrvatskoj na području Ličko-senjske županije, bivši predsjednik HSP Gospić te aktualni vijećnik u Gradskom vijeću grada Gospića Marijan Brkljačić. Stranačku zamolnicu svečano je potpisao u Kulturno informativnom centru (KIC)  u Gospiću u nazočnosti glavnog tajnika stranke i idejnog tvorca „Pravaškog kišobrana“ Pere Ćorica. Marijan Brkljačić dragovoljac je Domovinskog rata, HOS-ovac i umirovljeni časnik HV-a kao pripadnik 118. brigade. Poznati lički i gospićki sportski djelatnik posebice se ističući u hrvačkom savezu. Kao gospodarstvenik i ekonomist obnašao je razne dužnosti od direktora do šefa komercijale u tvrtkama „Visočica“,“Jadran“, i „Elektropromet“.Danas u mirovini osim politike bavi se pčelarstvom i lovom. Član HSP-a bio je od veljače 1990-godine. Uz brojne političe dužniosti bio je u tri mandata vIjećnik u skupštini Ličko-senjske županije, a danas mu teče  treći aktualni mandat u gradskom vijeću grada Gospića. Uz dosadašnju gradsku vijećnicu Anu Konjić Šeriković HSP AS ima dva vijećnika u ovom predstavničkom tijelu.

„Nedosljednost, nevjerodostojnost i blago rečeno izokretanje činjenica, epiteti su koji krase Karla Starčevića. Nakon Srba i Grženića on će upropastiti sve što je preostalo u HSP-u na prostoru Ličko-senjske županije. Moj primjer slijedit će i drugi dužnosnici HSP-a s područja Ličko-senjske županije i šire , okupiti se oko programa HSP AS te na taj način nastaviti svoje političko djelovanje. Ja sam se odazvao pozivu istinskih pravaša, koordinatoru HSP AS za Ličko-senjsku županiju Josipu Šojatu i glavnom tajniku Peri Ćoricu, a ovim putem pozivam sve druge da nam se  pridruže“ , izjavio je prilikom potpisivanja Marijan Brkljačić.

„Za mene je razlika između Daniela Srba i Karla Starčevćia samo što ovaj drugi ima nešto ljepše prezime. Nije dovoljno imati u džepu pečat političke stranke s  pravaškim predznakom i misliti kako će se time ostvariti nerealni politički ciljevi. Pravaški krajputaši poput Dražena Keleminca osuđeni su na propast, a istu sudbinu doživjet će pravaške strančice koje ne budu znale djelovati u skladu s vremenom u kojem žive“, poručio je Pero Ćorić.

L.O./HSP AS