U tradiciji hrvatske političke scene započele su raskošne uvrede rivala gdje se u javnosti počesto ne biraju riječi s kojima treba omalovažavati „one druge“. Društvene mreže već danima trpe navale u kojima se do usijanja prikazuju porivi bahatih lokalnih političkih moćnika bez pokrića. Tako je na svojem facebook-profilu predsjednik GO HSP-a Grada Otočca Berislav Kostelac objavio kraći tekst nakon neugodnog i svakako suvišnog razgovora s jednom lokalnom veličinom sa toga područja. Prenosimo ga u cijelosti:

U koaliciji samo s narodom!

Ovako… S obzirom da su naši stranački “prijatelji” skloni  podmetanjima, spletkarenjima i osvetama ovim putem se želim ograditi od svih mogućih podvala koje se odnose na mene, moje dostojanstvo i moj rad. S obzirom da sam nekoliko puta ‘ajmo  reći “opomenut”, ne bih me iznenadilo da se krene s prljavom igrom i prema meni.

U tom slučaju ako dirnete pravednika posljedice će biti dalekosežne za sve spletkare.

Možete očekivati njegov gnjev i borbu za pravdu kakvu niste mogli ni sanjati jer taj pravednik nije sam. 

Ovo nije prijetnja nego samo upozorenje i ograđivanje od mogućih insinuacija na moj rad i općenito moj ugled i položaj u društvu koji sam dugi niz godina gradio kao vjeroučitelj i humanitarac. 

Bog i Hrvati!

Kostelac tvrdi kako ovo nije prvi, a zacijelo niti zadnji puta da ga politički rivali „dobronamjerno savjetuju“ u stilu: pazi s kim se družiš, ti si dobar dečko, ali slušaš druge ili što ti sve ovo treba…

Razigranoj mašti nekih lokalnih  lažnih veličina doista nema kraja.

M.S.