U subotu je u Karlobagu odigran 3.Malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“ koji je posvećen svim stradalim braniteljima u Domovinskom ratu. U sjajnoj atmosferi na općinskom igralištu Laktinac skupilo se oko 500 posjetitelja, dok organizatori procjenjuju da je tokom cijelog popodneva i večeri broj gledatelja koji su uživo pratili sam događaj bio i znatno veći. Svi oni zajedno mogli su uživati u zabavnom i sportskom programu sa dobrom ponudom hrane i pića po promotivnim cijenama. Turnir su na  veći nivo podigli i brojni uzvanici i gosti malonogometnog turnira. Što se tiče sportskog dijela, ovogodišnji pobjednici turnira su momčad SJP Tigar koja je u velikom finalu nešto iza ponoći pobjedila ekipu 9. GBR Vukovi rezultatom 2-1. Treće mjesto je osvojila ekipa HV 91 Zadar  koja je uspjela pobijediti ekipu MNK Karlobag rezultatom 3-1. Na turniru je sudjelovalo devet ekipa, dok su ovogodišnji glavni suci bili jedan od ponajbolji Hrvatski nogometni sudac Marijo Strahonja, savezni nogometni suci Igor Šuper, Josip Brkljačić i regionalni sudac Stipe Lulić. Osvajač pehara za najboljeg strijelca turnira ove godine je igrač Andrija Pavičić (MNK Karlobag) sa ukupno šest postignutih zgoditka. Vrhunac večeri se dogodio ipak prije utakmice za 3 mjesto kada su članovi navijačke skupine Uvijek Vjerni Karlobag održali najavljeni svoj dio programa gdje su legendarnu pjesmu Miše Kovača „Grobovi im nikada oprostiti neće“ spustili ogromnu koreografiju na kojoj je bila poruka za sve stradale branitelje u Domovinskom ratu, u tom trenutku zapaljeno je točno 20 bengalki, dok su gledatelji koji su također sudjelovali u ovom programu Uvijek Vjernih podignuli crveno-bijele papiriće i sa tim dali veliki doprinos u ovome programu koji do sada nismo imali priliku gledati na ovim prostorima. Bio je to daleko najljepši i najemotivniji dio prekrasne Karlobaške večeri u samoj špici sezone, dokaz tomen je i veliki pljesak i odobravanje svih prisutnih u tom trenutku. Nakon velikog finala i dodjela nagrada i priznanja glazbeni program nastavljen je do jutarnjih sati na igralištu Laktinac.

Organizatori turnira još jednom su čestitali svim osvajačima nagrada i pehara na turniru i još jednom su se zahvalili svim donatorima, sponzorima, medijskim pokroviteljima, volonterima kao i brojnim uzvanicima i gostima 3.Memorijalnog turnira „Heroji Domovinskog Rata“. Izrazili su veliko zadovoljstvo što je Karlobag dostojno obilježio 20 godina od završetka vojno redarstvene akcije Oluja i što su se na ovaj način sjetili svih onih što su živote dali na oltar naše domovine Hrvatske.
Ovogodišnji dvodnevni program proslave, dokazao je još jednom da je središnji događaj u Općini Karlobag tokom cijele godine kao i to da se isplati ulagati i održavati ovaj malonogometni turnir koji je već sada postao jedna lijepa tradicija u Općini Karlobag koji svakako služi na čast svim gledateljima i posjetiteljima turnira.

I.D./L.O.

SKUPINA A
HV 91 ZADAR – CESARICA 2:2
UV KNIN – CESARICA 2:0
UV KNIN – HV 91 ZADAR 0:6
SKUPINA B 9.GBR
VUKOVI – PP KARLOBAG 4:0
MNK KARLOBAG – PP KARLOBAG 5:0
MNK KARLOBAG – 9 GBR VUKOVI 5:1
SKUPINA C
STARIGRAD – UV GOSPIĆ 0:1
SJP TIGAR – UV GOSPIĆ 1:0
SJP TIGAR – STARIGRAD 3:1
1/2 FINALNE UTAKMICE
HV 91 ZADAR – 9.GBR VUKOVI 3:3 (5:6 -7m)
MNK KARLOBAG – SJP TIGAR 3:5 ZA
3.MJESTO
HV 91 ZADAR – MNK KARLOBAG 3:1
FINALE
9.GBR VUKOVI – SJP TIGAR 1:2

MAJNOLJI STRIJELAC:

ANDRIJA PAVIČIĆ (MNK KARLOBAG 6 GOLOVA)