Ovogodišnja Eurodesk kampanja Time to move posvećena mobilnosti mladih, održana je danas u Memorijalnom centru Nikola Tesla u organizaciji Regionalnog info-centra za mlade Rijeka – UMKI, KIC-a Gospić i Info centra za mlade Gospić. Prezentacija u neformalnom tonu, kroz igre i crtice iz života Nikole Tesle koji je živio u raznim gradovima diljem Europe, a koji je rođen baš u gospićkom kraju, informirani su mladi o mogućnostima mobilnost koje nudi Europska Unija.
O mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje govorila je Tamara Tokić iz Regionalnog info centra za mlade Rijeka, a Nikica Jelić prezentirao je sudionicima buduće aktivnosti Info centra za mlade Gospić.
Volonterke Andreea Diana Kristof (Rumunjska) i Katarina Kristofikova (Slovačka) koje u Regionalnom info centru za mlade Rijeka volontiraju na projektu „Happy Feet“ Europske volonterske službe, podijelile su svoja iskustva volontiranja i mobilnosti u RH. Također, u kampanji Time to move, sudjelovali su učenici Gimnazije Gospić pod vodstvom prof. Edite Klobučar iznoseći svoja iskustva iz Poljske i Sicilije koje su stekli sudjelujući na projektima razmjene mladih kroz program Erasmus +.

L.O./N.M./D.B.