Jesenji smiraj obuzeo je cijelu Liku pa se osim mnoštva boja, šuštanje otpalog lišća priklonilo rapsodiji koja će uskoro dobiti bijeli ogrtač. U našem najljepšem nacionalnom parku, kao i posvuda u Hrvatskoj, ovaj trenutni ugođaj diktira nezaobilazna korona. Da je drukčije sada bi posjetitelji s dalekog istoka bili u NP Plitvička jezera najbrojniji gosti.

Glasnogovornik ove ustanove Ognjen Borčić „kronični je zaljubljenik“ u ovaj dar prirode. Potvrdio nam je kako parku uvijek ima  posjetitelja, ali ovih dana dominiraju domaći gosti, tek pokoji strani.

-Plitvička jezera su ovih dana doslovno eksplodirala u tisućama boja, mirisa i zvukova. Ovaj prirodni sklad zaista je neponovljiv ugođaj. Na granama je sve manje lišća pa ta ogoljela ljepota pod stablima stvara obojene tepihe. Ovo je divota u kojoj svakako treba uživati, naglasio nam je Ognjen.

Doznajemo kako je u ovoj ustanovi po pitanju korona-epidemije sve u redu, svi sustavi su u pogonu i nema zastoja. Kako smo čuli, na kratko je zastala samo priroda…

L.O.