GOSPIĆ – Trinaesti puta za redom etno-manifestacija «Jesen u Lici» u organizaciji Ličko-senjske županije ugostila je  brojne izlagače iz Like, šire regije i tri države iz okruženja.

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Vlade RH na Trgu Stjepana Radića u Gospiću gdje se okupilo više od 200 izlagača proizvođača autohtonih poljoprivrednih, prehrambenih, uporabnih i ukrasnih proizvoda Ličko-senjske županije.

Manifestaciju je otvorio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, osobni izaslanik predsjednice hrvatske Vlade.

– Ova manifestacija dokaz je da nema mjesta pesimizmu bez obzira što su iza nas dvije krizne recesijske godine. Ovakve manifestacije nam daju daljnji optimizam i nadu da će Gospić i Ličko-senjska županija, da će Hrvatska u cjelini, ove i sljedeće godine laganim, ali sigurnim koracima izaći iz krize, kazao je u svom govoru ministar Milinović.

Na kraju svoga govora Milinović je najavio polaganje kamena temeljca u utorak kada će se otvoriti radovi na novoj zgradi gospićke bolnice, a ta će čast pripasti premijerki Jadranki Kosor.

Izložba “Jesen u Lici” ili kako je mnogi nazivaju Lički velesajam ponos je Ličko-senjske županije koja, koristeći se svojim prirodnim vrijednostima, postiže znatne učinke u ukupnom gospodarskom razvoju.

Župan Milan Jurković također nije krio zadovoljstvo što su povoljni krediti, u iznosu od 190 milijuna kuna što ih je Županija u suradnji s mjerodavnim ministarstvima osigurala za oko 800 poduzetnika, dali pozitivne rezultate. Izgradili smo i oko 200 hektara poslovnih zona od kojih je danas slobodno samo oko 70 hektara, rekao je Jurković.

H.J.