U subotu 1. travnja, na Metajni na otoku Pagu održat će se treking utrka pod nazivom Pag Island Star Trekk: Life on Mars – A David Bowie tribute race.

Na mjesečevom pejzažu Metajne utrka će startati u 11 sati, na tri staze:  Light, Active i Challenger. Najlakša Light staza duga je 7 kilometara, u potpunosti je označena i na nju se mogu prijaviti i najmlađi, Active staza duga je 13-16 kilometara, dok je najteža staza naziva Challenger u dužini od 20-25 kilometara.

Impresivna penjačka stijena Stogaj i Beriknica, jedna od najljepših plaža na otoku na kojoj je nedavno snimljen modni editorijal Voguea Latin America, bit će neki od punktova ove treking utrke s posvetom preminulom umjetniku Davidu Bowieju.

„Do sada je prijavljeno više od 900 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Slovačke te Bosne i Hercegovine, što je za prvu utrku na Metajni ispunilo sva očekivanja. Aktivno se uključilo i lokalno stanovništvo, pa neće nedostajati novaljskog i paškog folklora, kao ni tradicionalne spize. Moramo istaknuti kako je veliku i nesebičnu podršku utrci dao nogometni kub Mornar iz Novalje.“, istaknula je Marina Šćiran Rizner, direktorica Turističke zajednice Grada Novalje. Ujedno je dodala kako su ovaj projekt, započet još prošle godine trodnevnim trekking kampom, odmah prepoznali i podržali.

Organizator utrke je Outdoor Hrvatska, na čelu sa Šimunom Cimmermanom, velikim znalcem trekking utrka koji je propješačio Hrvatsku i dobar dio Europe. Cimmerman mjesečev krajolik otoka Paga, a naročito treking staze na Metajni, smatra hrvatskim raritetima i jednom od top deset treking destinacija u Hrvatskoj. Suorganizatori utrke su Turistička zajednica Grada Novalje i Grad Novalja.

Svi koji su se prijavili do 23.03. dobiti će od organizatora „goody bag“ s prigodnom majicom i osiguranim obrokom, a organizatori ističu kako se utrka u Metajni zasigurno postati tradicionalna.

L.O.