Tjedan šljiva, gljiva i krumpira „Odlično je – iz Like je″

Turistička zajednica Grada gospića u suradnji sa ugostiteljima s područja Grada Gospića organizira Tjedan šljiva, gljiva i krumpira pod geslom “Odlično je – iz Like je”.
– Navedeni tjedan odvijati će se od 26. 09. do 02.10. po gradskim restoranima, konobama i pizzerijama, koji će taj tjedan nuditi menije na bazi navedenih namirnica, i uz to posluživati ličku rakiju šljivovicu, a sve po promotivnim cijenama kako bi bili dostupni i lokalnom stanovništvu i naravno turistima koji će nas posjetiti za Jesen u Lici, priopćeno je iz TZ Grada Gospića.
Ove prave domaće delicije nekoć su bile simbol siromaštva, a danas svojom kvalitetom promoviraju Gospić- Liku u svijetu gastronomije.
– Pustimo kuhare da si puste mašti na volju, donoseći nove gastro doživljaje, a sve u slavu namirnica koje upravo obilježavaju ovaj kraj. Ovu manifestaciju podržali su gotovo svi restorani s područja grada, a u neformalnom razgovoru doznali smo da će se na meniju naći jela : juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, knedle sa šljivama, peka sa janjetinom i krumprima, pizza sa tri vrste gljiva, buhtle sa šljivama. Pozivamo Vas da si nešto izaberete iz bogatog menija naših ugostitelja i uživate u mirisima i okusima jesenskog ploda koje nam je podarila priroda, stoji u priopćenju TZ Grada Gospića.

H.J./TZ Gospić

Tekst se nastavlja ispod oglasa