Kao i svake godine Narodna knjižnica Općine Perušić će mnoštvom  osmišljenih, atraktivnih sadržaja dati svoj obol obilježavanju Dana planeta Zemlje. Stoga će cijeli ovaj tjedan, do 20. travnja biti posvećen   događanjima za djecu pod nazivom „Djeca mijenjaju svijet! I mi to možemo“!

Predavanja u Osnovnoj školi Perušić na temu „Koristan otpad“ za sve učenike od 1. do 8. razreda održavaju se danas i u srijedu. Predviđene su radionice za djecu predškolskog uzrasta isto kao i radionice za sve zainteresirane, a sve s ciljem upoznavanja s načinima razvrstavanja otpada za dobrobit našeg planeta. Za završetak „eko-tjedna“ u petak 20. travnja, u parku u središtu Perušića održat će se kviz za učenike s vrijednim nagradama, a uz to bit će i organizirane razne radionice na temu ekološke osviještenosti.

Narodna knjižnica Perušić uskoro pokreće natječaj izrade predmeta u 3D obliku pod nazivom „Recikliramo – izrađujemo“! za sve razrede Osnovne škole Perušić i za  Dječji vrtić Perušić. Najuspješniji radovi bit će proglašeni i nagrađeni ovoga petka, 20. travnja. Potporu ovoj vrijednoj i zanimljivoj akciji daju OŠ Perušić, Komunalno poduzeće Perušić d.o.o. i Pećinski park „Grabovača“.

N.K./L. O.