Tko je gradonačelnik Otočca ???

Kako sada stvari stoje, unatoč rezultatima izbora po kojima je pobjedio kandidat grupe birača Stjepan Kostelac, GO HDZ-a Otočca podnio je u zakonskom roku prigovor na uočene nepravilnosti na četiri biračka mjesta gdje je upisano 1632 birača a glasovalo je njih 809. Riječ je o biračkim mjestima u Hrvatskom polju, Kompolju, Gackom pučkom otvorenom učilištu-kat, te Ličkom Lešću- Seljački dom.

Nastavak ispod oglasa

Gradsko izborno povjerenstvo je u utorak utvrđivalo činjenično stanje na uočene nepravilnosti te je zapisnik predan Županijskom izbornom povjerenstvu. Kako nam je priopćeno, Županijsko izborno povjerenstvo danas će donijeti rješenje da li će se i na kojim izbornim mjestima izbori ponoviti.

Ukoliko u otočkom HDZ-u ne budu zadovoljni rješenjem Županijskog izbornog povjerenstva, preostaje im pravo na žalbu Ustavnom sudu RH, koje rješenje mora donijeti u roku 48 sati.

Da li će Stjepan Kostelac preuzeti dužnost novog gradonačelnika ili će se izbori na nekim izbornim mjestima ponoviti, znat će se do ponedjeljka.

Dražen Prša