Tko je kriv za Budačku ulicu na kojoj je Karlo Starčević dobio izbore? Nesposobni gradonačelnik i njegov način rada

Ilustracija

Nezavisna lista mladih uputila je na svojoj Facebook stranici pitanje tko je kriv za Budačku ulicu. Drago nam je da je i pored nas netko postavio to pitanje na koje nema odgovora. Da podsjetimo na koja još pitanja nema odgovora:

–          Je li Karlo Starčević uzeo atraktivno zemljište oko šume Jasikovac koja se uređuje novcem poreznih obveznika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

–          Je  li se kupovala zemlja u Smiljanu za znanstveni centar i tko su vlasnici?

–          Odlaže li se azbestni otpad na odlagalištu kraj Bilaja?

–          Zašto je uveo harač  od 10 % i porez na potrošnju 3 % Gospićanima u vrijeme krize?

–          Koliko je Gospić izgubio stanovnika  i koliko je radnih mjesta otvoreno koje je Starčević obećao?

To su samo neka od pitanja na koja nema odgovora. Budući je jedno pitanje upućeno i županu Darku Milinoviću on je odgovorio na objavu na Facebook stranici Nezavisne liste mladih. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

„Karlo Starčević je dobio izbore na mnogim temama, a jedna od glavnih je bila i Budačka ulica. Što se tiče Lika cesta one nemaju apsolutno nikakve veze s tim projektom već su samo odradile naručen posao od izvoditelja Vodotehnika. Taj projekt je napravljen za vrijeme gradonačelnika Petra Krmpotića, a Karlo Starčević samo je nastavio započeto. Slažem se sa Nezavisnom listom mladih da je sramno za svakog stanovnika Gospića svakodnevno gledati Budačku u takvom stanju. Da podsjetim na projekt na suprotnoj strani grada, na Bilajsku ulicu i kada su nastale rupe koje su narušavale sigurnost rekao sam tadašnjem gradonačelniku Krmpotiću pred nekoliko ljudi koji to mogu i potvrditi da organizira tiskovnu u Bilajskoj ulici na samim rupama i prozove odgovorne ( da podsjetim tada bio sam predsjednik HDZ- a Ličko-senjske županije ).

Što se tiče Vaše poruke gradonačelniku „ Bolje i jedan dan na nogama, nego čitav život na koljenima“ s njom se potpuno slažem, ali on je već nekoliko puta dokazao da u njemu nema hrabrosti kao što nije imao ni hrabrosti javno glasovati o predsjedniku Županijske skupštine Ličko-senjske županije već je zagovarao tajno glasovanje ( kako je rekao da se vidi tko za koga glasuje) jer i tada nije imao hrabrosti podignuti ruku za predsjednika Županijske skupštine iz reda HDZ – a , a ispod stola im je to obećao, ali je tajnim glasovanjem htio to prikriti.

Što se tiče konstatacije je li projekt zaustavljen zbog toga što je na nacionalnoj razini na vlasti HDZ, nisam taj koji bi mogao odgovoriti na to pitanje, ali duboko sam uvjeren da tome nije tako. Uvjeren sam da projekt Budačke ulice stoji isključivo zbog neaktivnosti gradonačelnika i njegovim vođenjem grada kao njegove privatne firme. Dakle, mogu biti krive i državne institucije, ali onda moramo imati hrabrog gradonačelnika koji će svojim aktivnosti primorati i Hrvatske ceste i Hrvatske vode i Vladu da završe taj projekt. No međutim kao što sam i rekao taj čovjek hrabrosti nema.“

L.O.