Naslovnica Istaknuto Tko o čemu, drug Milan Tomaić o poštenju

Tko o čemu, drug Milan Tomaić o poštenju

10

Narodna poslovica „Tko o čemu, kurva o poštenju“, mogla bi se, kad je riječ o tiskovnoj konferenciji predsjednika SDP-a GO Otočca Milana Tomaića, održana u četvrtak, preformulirati u „Tko o čemu, Milan Tomaić o poštenju“.
Kako drug Tomaić ni ovaj put nije našao za shodno da na tiskovnu konferenciju pozove sve medije, postavlja se ponovno pitanje želi li takvim načinom medijsku slobodu razgraničiti na njemu podobne i nepodobne novinare, na one koji pišu kako se njemu sviđa i na one koji pišu onako kako drže da dolikuje novinarskoj profesiji. Drug je Tomaić po svom osobnom iskustvu na tiskovnoj konferenciji htio iznijeti svoje stručno mišljenje vezano za nenamjensko trošenje proračunskih sredstava političke garniture koja je bila prije na vlasti. Je li je tu riječ o osobnim iskustvima Milana Tomaića i njegovo viđenje kako je to trebalo izvesti, teško je reći, no sigurno je da je ovom tiskovnom konferencijom Tomaić pokušao zamutiti trenutak političke stvarnosti pred nadolazeće EU izbore.
Mediji su vijest o navodnom nenamjenskom trošenju proračunskih sredstava sa sjednice Gradskog vijeća Otočca prenijeli i dali joj po uređivačkoj politici uvažavanje, stoga samoreklamiranje tkz. savjetnika gradonačelnika Otočca Milana Tomaića i predsjednika otočkog SDP-a, u najmanju je ruku obično davljenje novinara koji bi po njemu trebali „mlatiti praznu slamu“ a kako bi se njemu dalo prostora da javi kako živi u sferi svojih sitnih nagrizajućih hemeroida.
Milan Tomaić dozvolio je sebi da javno kritizira uređivačku politiku pojedinih portala, da proziva kako su pojedini članci šturi, i da se skidaju po nekim nalozima, te da sve točke dnevnog reda nisu prenesene javnosti. Bio je to pokušaj podjele medija i prodaja žvaka kojima je rok upotrebe istekao tamo negdje 70-tih.
Mislim, ako je i od vas Milane Tomaiću, previše je. Sudeći po svemu, vi ste zaista prešli svaku mjeru stvarnosti i upleli ste se u ono iz čega ćete teško isplivati, a to će vam i vrijeme uskoro pokazati. Stoga vam je moj prijedlog, uhvatite se vrta, plijevljenja trave, kuhanja ručka, ili šetnje kućnog ljubimca, a SDP i politiku ostavite onima koji su već nekoliko puta, bar u našoj sredini, pokazali da imaju i znaju što reći . I ne zaboravite, prolazi sve, sve osim sjećanja.
I da ne zaboravim, vaš pokušaj političkog obračunavanja s HDZ-om i njeno prozivanje na tiskovnoj konferenciji, toliko je vješto napravljeno da i vrapci na grani znaju za politička mešetarenja koja traju u političkoj zbilji grada Otočca, mislim da smo se razumjeli…

Dražen Prša

10 Komentari

 1. eto drago mi je da i sira javnost shvaca druga tomajica i etoc ovejk se probudio i govori o proslom veremenima da bi klevetao HDz ali druze tomajic vi en primate placu savjetnika(zasto)da bi proucavali vladavinu HDZ-a za to imaju andlezne institucije i poviejsnicari buduci studenti itd,na vama je da savjetujete i donosite nove ideje itd ali kako? pa za to ej potrebito znanje i psotenje ali postenje je alastican pojam a d ali mozemos matrati da je covjek posten ako je u zatvoru bio ikako takav moze uopce biti na javnoj funkciji u nekoj stranci partiji itd,,,inace SDP vodi antihrvatksu,prosrpsku ,projugoslovensku politiku i nije s eodrekla zlocia partizana komunsit atita itd sto ejt razilo vijece UN i EU i shodno tome treba prijaviti SDP vijecu EU i UN i traziti zabranu rada te partije sljednice totalitarnog zlocinackog rezima

 2. opce špredvidjam skori kraj kukuriku vlad ei sdp-a kao nekopg faktora u otoccu jer svi pomalo uvidjaju da sdp ama bas nikome ne treba ,da su to uljezi demorkacije i uzurpatori
  nase tolerancije

 3. Prsa mislim onako laicki da si sam kriv za to jer ti umjesto realnog stanja i istine puno si puta napisao drugačije i to po nečijem naputku…a zna se i po čijem.Ja smatram da to nije profesionalizam…

 4. Blago Gradu Otočcu, jučer je imao Tošu a danas ima Tomaića. Uz takve kapacitete, sutra ćemo se pitati zašto nema investicija i napretka…
  Ako su nekome pomogli da dođu na vlast, to ne znači da ga trebaju uništavati svojim ne znanjem. Dali su oni za to krivi ili oni koji su trgovali sa njima, pokazati će naredni izbori. Mediji i tiskovine su i lijeve i desne odnosno tko da više ili novca ili marende…

 5. Pa normalno je da je Tomaić stručnjak i za medije. Posebno onda kada misli da se njegove dubokoumne tvorevine nisu dovoljno dugo plasirale u medijima. Ima li u gradskom SDP-u neko pametan pa da tom čovjeku kaže da stane na loptu, da se ne blamira. O minusu u gradskoj blagajni sam čitao na ovom portalu, stajalo je to dva dana. Koliko bi onda trebalo stajati po mišljenju Tomaića, stručnjaka za medije? Mjesec, dva!?!

 6. Ima li neko u gradskom SDP-u pa da Tomaiću kaže da ih ne blamira? To što on pokušava u zadnji čas prije EU-izbora dati stranci malo reklame-to je sasvim O.K. Opet se petlja u medije, živeći valjda u vremenima kad se novinarima u pero diktiralo što će se pisati. A što se tiče manjkova u gradskoj blagajni-neka odgovara tko je kriv. Konačno nema nedodirljivih i zatvori se pune lopinama svih stranačkih boja. Nije samo Sanader mažnjavao. Kuma Marina Merzel je po navodima USKOK-a radila i frizure na račun sirotinje, a da o velikim računima ni ne govorimo. A svu se u vrhu kleli u nju. Ko i u Šegona i ostale lopine. Tomaić nam je opet pokušao prodati foru o dobrim i lošim strankama, ali pod uvjetom da je on u onoj dobroj. Malo morgen, što bi rekao jedan poštenjak iz država okruženja.

 7. Prša očito “iznenađen i uvređen” što nije bio na “velebnoj” presici na kojoj se moglo čuti “mnogo bitnih” informacija, “objektivno i profesionalno” izvještava o događaju na kojem nije bio, spuštajući se pri tome na osobnu razinu, dok Nenad govori o toleranciji.

  Neprocijenjivo 😉

 8. drug tomajic ima karaktera.kao clan partije koja je sljednica komunistickog rezima,koji je pocinio teske zlocine,da se poziva na demokraticnost i da daje lekcije uskoku dorhu policiji,kao da nije upoznat da su to isntrumenti trenutacnog rezima kojem on pripada,dakle prodaje nam maglu,da bi opreavdap svoje psotojanje a ja ga pitamn druze savjetnice .koji su vasi savjeti,koji projekti ,koje ideje za grad otocac,stos te vi osobno pridonjeli,itd,rezultat je za sada nula!!

 9. Tako je Nešo, treba Tomaića na sud. Otkad su se dočepali vlasti, on i Stipa su potpuno uništili Otočku privredu koja je bila jedna od najjačih u regiji. Pozatvarali su silne tvornice, prodali ih podobnim tajkunima praznih džepova, potjerali na ulicu stotine radnika. Njih bi trebalo na sud a ne jadni i nedužni HDZ koji je podigao standard županije nemalo na nivo Norveške. Djeca u vrtiću plaču za HDZ-om, imaju noćne more i grčeve u želucu od Stipe i Tomaića. A što se tiče rezultata, on čak nije ni nula nego u minusu, ZNA SE kakvom.

Comments are closed.