Tko o čemu, Nikola Maras o poštenju!

Šef gospićkog SDP-a Nikola Maras krenuo je u borbu za mjesto predsjednika županijskog SDP-a. Pod motom “Vjerujem svim srcem u SDP koji pobjeđuje” umjesto predstavljanja programa Maras se oštro obrušio na stranačke kolege. To koliko vjeruje u “SDP koji pobjeđuje” pokazao je i na lokalnim izborima 2017. kad je izborom kandidata za gradonačelnika Gospića išao u izravnu korist Karlu Starčeviću, predsjedniku HSP-a – “najdesnije” hrvatske stranke, svjetonadzorski i ideološki dijametralno suprotne od  SDP-a.

Zabranio članovima da dođu na predizborni skup Zlatka Komadine u Gospiću

Nastavak ispod oglasa

Maras će svakako ostati upamćen i po nezapamćenoj političkoj nekulturi. Naime, za vrijeme unutarstranačkih izbora u SDP-u, kad su se za čelno mjesto natjecali Milanović i Komadina, Maras se kao domaćin nije pojavio kad je u Gospić stigao Komadina. Dosad uobičajena praksa prilikom dolaska viših stranačkih dužnosnika (a Komadina je i tad bio potpredsjednik SDP-a) je da im dobrodošlicu izraze domaćini, pa i u vrijeme unutarstranačkih izbora, čak i ako se ne slažu sa programom koji taj kandidat promovira. Ukoliko domaćin nije u mogućnosti da se pojavi, ispriča se i pošalje zamjenu… Maras je otišao korak dalje, pa se i oni članovi koje je imao pod kontrolom nisu smjeli pojaviti na skupu Zlatka Komadine.

Nezapamćen skandal: Ženu “ugurao” na mjesto ravnateljice PP Velebit, a sebi osigurao visoku plaću i privilegije

Državni mediji 2015. godine izvjestili su o nezapamćenom nepotizmu u Lici. Dogodilo se ono što je dotad bilo nezamislivo. Nikola Maras preko ministra Zmajlovića “ugurao” je ženu na mjesto ravnateljice PP Velebit. U zadnjih 20 godina svjedoci smo rada mnogih političara na lokalnoj razini iz svih stranaka. Svima njima bi se moglo predbaciti za njihov rad ovo ili ono, ali niti jedan se nije drznuo biti u takvom nepotizmu i sukobu interesa kao Nikola Maras.

Nedugo nakon toga Nikola Maras iz pošte u Gospiću uz pomoć Željka Jovanovića i Ivana Klarina prelazi u regionalni ured Hrvatske pošte na visoku funkciju u informatičkom odjelu. Iako od Hrvatske pošte nismo uspjeli dobiti službene podatke o Marasovom radnom mjestu, neslužbeno smo doznali da za funkciju na koju je zaposlen navodno nema odgovarajuću stručnu spremu.

Zaključak ovoga teksta je da se upravo Maras kojem su usta puna poštenja i pravde najviše okoristio od politike. Visoke funkcije i primanja supružnika Maras koji višestruko nadilaze prosjek običnih građana dokaz je da su neki ljudi od politike napravili ozbiljan biznis. Rekli bismo, tko o čemu, Nikola Maras o poštenju!

L.O.