"Novi dokazi"

   Nakon brojnih poduzeća, institucija i lokalne samouprave  portal Slobodna Lika obrušio se od nedavno i na sud, dakle mjesto gdje svako malo izgubi poneku parnicu. Neslužbeno doznajemo da se saborski zastupnik dr. Darko Milinović obratio svim relevantnim institucijama u RH sa zahtjevom provjere navoda Ž. Popovića  po kojima su suci i službenici gospićkog  suda  pod pritiskom „gospićke mafije“, te da ne mogu raditi svoj posao. Milinović je svoj dopis uputio svima, od Predsjednika države,  do USKOK-a, tražeći da se utvrde sve činjenice koje u tome kontekstu  Popović iznosi jer takve tvrdnje štete ugledu Hrvatske, posebice kada  se zna  da je pravosuđe  odigralo ključnu ulogu u pristupanju RH Europskoj uniji.

    Milinović također traži da sve relevantne institucije utvrde istinitost tvrdnji Ž.Popovića, te ukoliko je tome tako uistinu,pa ako treba i raspuste sud u Gospiću koji je, kako tvrdi Popović, pod velikim pritiskom „gospićke mafije“ kojoj se sud  ne može suprotstaviti , pa tako ne može ni normalno funkcionirati. Ukoliko se pak pokaže da te tvrdnje nisu istinite, pa su plod  pokušaja Popovića da  pokuša utjecati na sud na kojem se protiv njega vodi veći broj postupaka, ili su bizarni plod njegove mašte. Milinović je zatražio od institucija  da pokrenu postupke  za primjerno sankcioniranje Ž. Popovića.

   Dokaže li se suprotno, sve institucije moraju Popoviću odati priznanje  za razotkrivanje mafijaškog utjecaja na gospićki sud.

L. O.