Tomislav Merčep ponovno predsjednik UHDDR

U nedjelju je u Dugom selu održan 10. redovni izborni Sabor UHDDR-a Republike Hrvatske, na kojem je ponovno za predsjednika izabran Tomislav Merčep. Izabrano je novo predsjedništvo, Nadzorni odbor i sud časti.  Kako je istaknuo tajnik UHDDR Dario Duić jedine promjene u radu UHDDR su te da će Gradske i općinske podružnice dobiti status pravnih osoba, tako da će moći funkcionirati prema platnom prometu.

Nastavak ispod oglasa

U svom obraćanju članovima Skupštine Tomislav Merčep osvrnuo se na osobnu golgotu koju je prošao od rata na ovamo te opisao osnovnu zadaću Udruge u predstojećem razdoblju a to je borba za istinu o Domovinskom ratu.„ ponašam se kao normalan čovjek, živim u svojoj domovini, sa svojim braniteljima, a oni koji me pokušavaju strpati u zatvor sramit će se sebe i svoje djece. Neke ljude ćemo izbaciti iz udruge jer im nije mjesto među nama. Udruga će uvesti odličje za čestite i prave osobe jer ako itko ima pravo odrediti koji su to ljudi, to je naša udruga dragovoljaca. Pojedinim medijima neću odgovoriti na njihova zlonamjerna prozivanja, ovaj Sabor potvrdio je kuda Tomislav Merčep ide i koliko ga dragovoljci domovinskog rata cjene i poštuju i koliko drže do istine o domovinskom ratu“.

Na 10.Saboru UHDDR nazočili su i predstavnici UHDDR Ličko senjske županije koji su dali podršku predsjedniku Tomislavu Merčepu.

Dražen Prša