Tomislav Zrinski: „HDZ podcjenjivački prema Gospiću, Novalji, Donjem Lapcu, Udbini, Karlobagu i Lovincu”

Priopćenjem za medije građanima se obratio Tomislav Zrinski, kandidat SDP-a u IX. Izbornoj jednici. Prenosimo ga u cijelosti.

Poštovane građanke i građani Ličko –senjske županije,

za šest dana možemo svi zajedno  nastaviti kaldrmom HDZ-a ili izabrati sigurniji put, put bez korupcije, bez nepravde, bez diskriminacije, siromaštva i uhljeba. Upravo to nudi RESTART koalicija.

Mi danas u državi imamo koruptivni model ponašanja i to moramo promijeniti. Podsjećam da je 13 od 20 ministara otišlo zbog sumnje na korupciju . Broj nezaposlenih ubrzano raste, sve je veći broj prosjaka i siromaha. Narod je obespravljen, tužan i gladan. Među 28 zemalja Europske unije Hrvatska je na 21 mjestu po visini prosječne mjesečne neto plaće , a iz Hrvatske je u eri HDZ-ove Vlade trbuhom za kruhom iselilo više od 100 000 ljudi.

Čak milijun hrvatskih građana živi u riziku od siromaštva, a samo 25 000 obitelji vrlo lako podmiruje svoje obveze, dok se zimi smrzava više od 300 000 ljudi. 

Prije dva dana bili smo svjedoci ponovnog igrokaza  gospodina Andreja Plenkovića i HDZ – a. Ponovno u predizborno vrijeme kao i na prijevremenim izborima prije dvije godine, obećavane milijarde kuna, a od realizacije ništa. Tako će očito biti i sa ovih 155 milijuna kuna. Ali, ako je već obećano zašto su izostavljeni Gospić i Novalja, Donji Lapac, Udbina, Karlobag i Lovinac?

Gospodin Mario Kustić koji je odbio biti u Saboru pa sada Ličko-senjska županija nema tamo predstavnika, na zaprepaštenje mnogih ponovno se kandidira. 

Da podsjetim za energetsku obnovu Županija je aplicirala 60 milijuna kn ,a za sufinanciranje temeljem „najbržeg prsta“ ( kriteriji poznati samo HDZ –  u ) naša županija nije dobila niti kune.  Dakle HDZ – u je Ličko-senjska županija  dobra samo kad mu trebaju glasovi.

Pozivam birače da mi daju svoj preferencijalni glas, lista broj 14, redni broj 9.

Ono što Vam jamčim da ću sve programe bez obzira iz kojega grada i općine dolazili promovirati u budućoj SDP-ovoj vladi na čelu sa Davorom Bernardićem. U Ličko-senjskoj županiji je sazrelo vrijeme promjena i na lokalnoj i na nacionalnoj razini.

Izbori su ,drage građanke i građani , jedino rješenje za pravednu Hrvatsku, vlast treba mijenjati ,a HDZ mora otići .

A ,vjera u pravdu i pravičnost, mora dati osjećaj svim građanima , da se zakoni neće i ne smiju selektivno primjenjivati, i da su svi jednaki pred zakonom.

Cilj SDP- a je gospodarski rast i ravnomjeran rast Hrvatske,

Mlad čovjek mora imati budućnost radno sposoban posao,

a stariji dostojanstvenu i mirnu starost.

Izađite na izbore 05.srpnja i izaberite promjene.

 

Kandidat za Hrvatski Sabor

Tomislav Zrinski