Nakon 32 godine provedene u SDP-u ovu je stranku napustio bivši predsjednik Županijskog odbora Tomislav Zrinski. Zrinski svoju političku aktivnost u Ličko-senjskoj županiji nastavlja kao član Socijaldemokrata. Tim povodom Tomislav Zrinski obratio se priopćenjem javnosti u kojem navodi razloge svoje odluke.

-Naša su ishodišta u povijesti lijevo demokratskih pokreta i stranka, čiji su ideali ali i dostignuća već ugrađeni u vrijednosti moderne civilizacije i progresivnih političkih poredaka Europe i svijeta.
Vrijednosti slobode, jednakosti, pravde i solidarnosti stare su, ali ne i zastarjele vrijednosti. Gradeći svoje politike na načelima dosljednosti, uključivosti, demokratičnosti, odgovornosti, socijalne i gospodarske obzirnosti, Stranka će se naročito zalagati za ostvarivanje svojih ključnih političkih ciljeva – podizanje kvalitete života i osobnog standarda svih građana uz zaštitu prirode i kulturne baštine , izgradnje naprednog društva i jačanja društvenog povjerenja, te jačanja države kao efikasne, održive pouzdane i pravedne organizacije društva., ističe u priopćenju Zrinski koji je prelaskom u Socijaldemokrate zbog dugogodišnjeg političkog iskustva postao član Središnjeg odbora stranke.

L. O.