Obilježavanje 24. obljetnice pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je smrtno stradao na Plitivicama u napadu velikosrpskih fašista i terorista očekivano nije izazvala poseban interes u dnevnim vijestima domaćih medija.
Za razliku od premijera Zorana Milanovića koji se i ovaj puta nije udostojio doći pokloniti prvoj žrtvi Domovinskoga rata, na obilježavanju ovog tragičnog događaja na Plitvicama se pojavio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i zaradio gromoglasan pljesak.

Posjet Plitvicama predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko iskoristio je i kao priliku za sastanak s članovima HDZ-a Ličko-senjske županije, iskazavši tako neupitnu potporu ovoj županijskoj organizaciji.
Osim s predstavnicima lokalnog HDZ-a, Tomislav Karamarko se na Plitvicama susreo i sa mnogobrojnim braniteljima i svima onima koji su taj dan došli odati počast Josipu Joviću. Da uživa veliku podršku među braniteljskom populacijom vidjelo se već prilikom dolaska, kada je šef najjače oporbene stranke morao utrošiti gotovo pola sata do restorana Poljane udaljene svega stotinjak metara jer su ga na putu do tamo zaustavljali brojni građani sa željama dobrodošlice i potpore.

Iako mediji nisu zabilježili, na samom djelu govora general Josip Lucić spomenuo je Tomislava Karamarka, a od okupljenog mnoštva prolomio se gromoglasni pljesak. Karamarka je na Plitvicama dočekao predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ, dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić, predsjednik Kluba utemeljitelja Ivica Čačić…
Bili su tu još i načelnik Plitvica i predsjednik OO HDZ-a Plitvice Boris Luketić, predsjednice Zajednice žena LSŽ i Gospića Marta Grgurić i Ana Mari Bašić, predsjednik Mladeži HDZ-a LSŽ Ivan Biljan, iz Novalje predsjednik GO HDZ-a Mario Kustić, iz Senja tajnik GO HDZ-a Sanjin Rukavina, s Udbine predsjednik OO HDZ-a Ivan Pešut, potpredsjednik OO HDZ-a Karlobag, Boris Smojver, predsjednica Mladeži HDZ-a Perušić, Nada Marjanović, te mnogi drugi čelnici HDZ-a sa područja LSŽ.
U društvu Tomislava Karamarka iz Zagreba je došao i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a i kum Ante Gotovine, Željko Dilber. Osim što je pokazao poštovanje prema tragično stradalom Josipu Joviću Karamarkov dolazak u Liku još jednom potvrđuje potporu središnjice stranke ličko-senjskom HDZ-u. Upravo to bi pred Uskršnje blagdane moglo baciti u depresiju one koji izmišljaju priče o poziciji ličko-senjskog HDZ-a u Zagrebu.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko proveo je dobar dio svoga posjeta Plitvicama u ugodnom razgovoru s čelnicima HDZ-a Ličko-senjske županije o kako se čini vrlo bitnim pitanjima. Pohvalno je svakako i to da je Tomislav Karamarko sa svojim domaćinima stajao po strani, te na poziv protokola ukoliko želi „bolju„ poziciju, što je odbio i kratko izjavio: „Ovdje sam među prijateljima i braniteljima, bolje pozicije nema “.

L.O.