Koalicija HSLS-HNS predvođena Antom Franićem i Krunoslavom Tomljanovićem održala je danas press konferenciju. Lideri koalicijskih stranaka smatraju da je nedopustivo da se Vlada RH toliko angažirala oko lokalnih izbora.

Franić je u svom govoru istaknuo da je HDZ jučer proglasio izvanredno stanje u Ličko-senjskoj županiji u kojoj je već desetljećima sve manje i manje ljudi. Naglasio je da su ministri u Liku došli davati velika obećanja koja će nakon izbora biti zaboravljena.

“Na jučerašnjoj konferenciju Marijan Kustić i Dražen Jurković su iznesli niz zanimljivih podataka. Da je bilo koji trijezni menadžer jučer vidio one podatke on bi odmah proglasio stečaj Ličko-senjske županije. Bilo koji privatnik sa onim poslovnim podacima morao bi likvidirati svoje poduzeće. Odgovornost za ovakvo stanje nije samo na Darku Milinoviću, već na svim gradonačelnicima i načelnicima općina. Oni se opet nalaze na čelnim pozicijama kandidacijskih lista. Nitko od tih takmaca nema ozbiljan plan i program za budućnost, pa ni Darko Milinović”, kazao je Franić.

Krunoslav Tomljanović (HNS) je kazao da “HNS-ovi ministri ne sudjeluju u ovom političkom cirkusu”. Smatra kako HDZ-ovi ministri dolaze u Liku i daju velika obećanja pa ispada da će ova županija uskoro postati Kuvajt ili Katar.

“Svakodnevno slušamo o nekom novom i starom HDZ-u, a to su isti ljudi koji se već 28 godina vladanja faraonski ponašaju. U tim optužbama se često spuštaju na najniže razine”, zaključio je Tomljanović.

L.O.