Planinarsko društvo „Željezničar“ iz Gospića pozvalo je svoje članove, kao i sve zaljubljenike planina, da im se pridruže tijekom uspona na Visočicu najavljenog za 1. srpnja.  

U Programu pohoda istaknuto je kako će se  sudionici okupiti u 8 sati na kraju selu Rizvanuša (kraj izvora Pizdica), a nakon pozdravne riječi organizatora kreće se na prvu etapu prema Delukinom vrelu i uspon starom stazom prema planinarskoj kući na Visočici. Na Jandrinoj poljani organizira se kraća stanka uz okrjepu iz ruksaka. Dolazak na vrh Visočice  planiran je oko 13 sati, a nakon kraćeg zadržavanja slijedi povratak te ručak na izlasku iz sela Rizvanuša (prekoputa Rizvancity-a) iza 16 sati.

Prijave se vrše na e-mail adresi: tajnik@pdzeljeznicargospic.hr  ili kod tajnika PD „Željezničar“  Mile Milkovića na mobitel: 098/9223187, najkasnije do 28. lipnja. Noćenje u planinarskoj kući “Vila Velebita”  se može se rezervirati na (098/922 31 87).

Visočica je sa 1.619 n/m  je planinarima jedna od najpopularnijih vrhova Velebita. Vrh Visočica predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD „Željezničar“ Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“. Dnevnik obilaznice “Lički gorski biseri” polaznici pohoda  moći će kupiti prije uspona.

P.D./L. O.