Niti ove godine Ličko-senjska županija, Grad Gospić i nekolicina jedinica lokalne samouprave nisu zaboravili okupiti i darivati djecu umrlih hrvatskih branitelja. Ova lijepa čestitarska gesta upriličena je u  županijskoj vijećnici gdje su  djecu, njihove majke i skrbnike primili pročelnica županijskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Valentina Bublić i zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan. Bila je ovo prigoda za razgovor o svakodnevnim dječjim aktivnostima, školi, provođenju slobodnog vremena, blagdanima… Radost ovog tradicionalnog okupljanja podijelila je s gostima   pročelnica Valentina Bublić, ističući obvezu štovanja svake žrtve Domovinskog rata i očeva osmero djece, hrvatskih branitelja koji su preminuli od posljedica rata. Zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan  pokrenulo je vrijednu inicijativu.

-Grad Gospić i ostali gradovi i općine u našoj županiji dali su ogroman doprinos u obrani Domovine. Stoga smo u suradnji s Udrugom udovica poginulih hrvatskih branitelja ličko-senjske županije pokrenuli  inicijativu i potrebne  aktivnosti kako bi se vi, djeca  umrlih hrvatskih branitelja s ovih prostora,  uključili u Udrugu djece smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, udrugu koja djeluje na nacionalnoj razini.  To je svakako važno jer ćemo svi mi i na taj način odati dužnu počast vašim očevima, rekao je Ivan Biljan čestitajući predstojeće blagdane nazočnima.

Ličko-senjska županija darivala je s poklon-bonom od po 700 kuna osmero djece: troje iz Gospića i Udbine, i  po jedno iz općine Plitvička jezera i Otočca. Ivan Biljan je u ime Grada Gospića darivao troje djece sa po 700 kuna, dok je Mile Čančar iz Općine Plitvička jezera jednom djetetu s toga područja uručio dar od tisuću kuna.

H.J./ foto N. Mraović