Ovoga vikenda Ravnateljstvo civilne zaštite  organiziralo je obučni kamp “Lika 2020”  koji se održava na području Općine Perušić, točnije na lokalitetu Ćojluk uz rijeku Liku. Sa zadaćom osposobljavanja pripadnika Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Rijeka vježba će potrajati tri dana, a Riječane predvodi zapovjednik Siniša Badovinac.

Sudionici ovoga kampa priključili su se organizaciji i sudjelovali na tradicionalnoj regati  Prvog ličkog veslačkog kluba Perušić. Zbog promjene uvjeta natjecanja u ozračju korona-epidemije za veslanje se prijavila jedino mlađa ekipa domaćina u kategoriji kanu četverac. Da natjecanje ne bi propalo pomogli su Riječani i prijavili dvije svoje posade. Uvježbani i motivirani domaćini ipak su na cilj stigli prvi, a zbog ukupnog broja posada dečkima iz Rijeke ipak su pripale srebrna i brončana medalja!

Jedna od ekipa gostiju imala je mali incident jer su se prevrnuli i završili u prohladnoj rijeci Lici. Tako se dogodilo da su ekipu zaduženu za spašavanje i pomoć, danas iz Like spašavali drugi. Naravno da pri tom nitko nije bio životno ugrožen jer je ipak riječ o vrhunski obučenim ljudima pa im je nenadano plivanje dobro došlo kao kondicioni trening!!!

L.O.