Tragedija na Plitvicama: Žena pala sa 70 metara i preminula

Državljanka Južne Koreje (53) preminula je u subotu u karlovačkoj Općoj bolnici od posljedica pada u 70 metara duboku provaliju na Plitvičkim jezerima.

Nesretna žena je s organiziranom grupom turista u subotu oko 11 sati obilazila ljepote Plitvica, no u jednom trenutku se odvojila od grupe kako bi snimila selfie te izašla van staze. Na neograđenim prostoru staze se vjerojatno, prilikom fotografiranja, poskliznula te izgubila ravnotežu i pala preko ruba u provaliju.

Pala je u podnožje i zaustavila se u jezeru Gavranovac. Sve su gledali njezini užasnuti suputnici. Žena je pri padu zadobila višestruke povrede te je hitno prevezena u bolnicu, no nažalost nekoliko sati kasnije, u 14.35 sati je podlegla ozljedama i preminula u bolnici.

– Pacijentica je s teškim ozljedama opasnim po život zaprimljena u bolnicu gdje je unatoč naporima liječnika i poduzimanju intenzivnih mjera liječenja, nažalost podlegla ozljedama i preminula – rekao je dr. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac u izjavi za 24sata.

Policija je na mjestu tragedije obavila očevid kojim je utvrdila da se radi o nesretnom slučaju te su izvijestili nadležno Državno odvjetništvo u Karlovcu.

L.O.