Travnjaci-jedan od ličkih potencijala

Upravni odjel za gospodarstvo Ličko-senjska županije organizirao je danas u Gospiću  nastavak provedbe projekta pod nazivom „Poboljšanje produktivnosti ličkih travnjaka“. Na  prezentaciji održanoj u KIC-u Gospić okupili su se predstavnici Grada Gospića, Razvojne agencije Ličko-senjske županije (LIRA), LAG-a Lika, Savjetodavne službe – Podružnice Ličko-senjske županije, HPA-Područni ured Zapadne Hrvatske, Ured HPA Gospić kao i poljoprivrednici. Kako  je u  uvodu rekla Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Odjela za gospodarstvo, cilj ovog projekta je  povećati produktivnost travnjaka u Lici.

-Ličko-senjska županija i Agronomski fakultet Zagreb tijekom 2017. godine ugovorili su provedbu dvogodišnjeg projekta „Poboljšanje produktivnosti ličkih travnjaka“ koji za cilj ima unaprijediti produktivnost i hranidbenu vrijednost travnjaka Ličko-senjske županije. Današnja  prezentacija odnosi se na temu: „Sjetva novih i obnavljanje postojećih travnjaka u Lici “ uz koju će se dati kratak prikaz dosadašnjih rezultata projekta, rekla je pročelnica Ana Rukavina Stilinović.   

Nastavak ispod oglasa

Prezentaciju je održao prof.dr.sc. Josip Leto sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu.  

-Lika je regija sa najvećim potencijalima za proizvodnju krmne hrane u Hrvatskoj. Nažalost  i ovdje je depopulacija učinila svoje pa mnogi travnjaci ostaju nepokošeni ili ih postupno preuzimaju korovi i bujad. Cilj ovoga projekta je unaprijediti proizvodnju, poboljšati kvalitetu ličkih livada, prezentirati nove sorte djeteline i drugih trava… Danas ću prezentirati i mnoge detalje vezane uz sjetvu i košnju. Prostora za poboljšanje kvalitete ličkih travnjaka ima jako puno i to je jedna od šansi ovog dijela Hrvatske u smislu povećanja i poboljšanja poljoprivredne proizvodnje, rekao je prof. dr. sc. Josip Leto.

M.S.