Tko će biti novi ravnatelj Doma zdravlja u Otočcu ? Pitanje je koje se već duže vrijeme provlači u dnevno političkim razgovorima u Gradu Otočcu. Jednogodišnji mandat v.d. ravnatelja dr. Ivanu Miletiću (HDZ) je istekao pa je upravno vijeće DZ Otočac raspisalo natječaj 25. veljače 2015. za izbor novog ravnatelja na mandat od četiri godine. Do četvrtka 5. ožujka trebale su se zaprimati molbe, no kako doznajemo, natječaj je povučen zbog, navodnih proceduralnih razloga.
U kuloarima se provlače razne špekulacije oko izbora novog ravnatelja, tako da se barata sa imenima nekoliko kandidata koji bi mogli preuzeti dužnost ravnatelja DZ Otočac. Najčešće se spominje ime dr. Davora Atalića, koji, neslužbeno doznajemo, nema afiniteta za tu dužnost, no tu su i imena još nekoliko doktora iz DZ Otočac kao i imena osoba koje nisu vezane za DZ.
Poznavatelji političkih prilika u Gradu Otočcu promišljanja su da bi i ovaj put glavnu riječ mogla odigrati politička „boja“ kandidata. Da li će UV DZ Otočac ovaj put izabrati politički podobnog ili stručnog ravnatelja ostaje da se pričeka. Poučeni dosadašnjim iskustvima, ne bi iznenadilo da se novi ravnatelj izabere političkom odlukom, ili ipak možda prevlada opredijeljenost za stručnu osobu. Slijedi da UV DZ Otočac ponovno raspiše natječaj, nadamo se ovaj put bez proceduralnih pogrešaka ?!
D.Prša