Pod naslovom „Pedala za četnika B. Drljaču“ portal Direktno hr objavio je jučer tekst vezan uz najavljeni nastup pjevača Bore Drljače iz Republike Srpske. Ova je ostarjela zvijezda trebala nastupiti u Puli 13. siječnja na „dočeku srpske Nove godine“! Organizator ovog „dočeka“ trebala je biti Zajednica Srba u Istri, a sada već otkazani nastup trebao se dogoditi u Domu hrvatskih branitelja!???!!! Budući da je spomenuti pjevač neumorni promotor četnika, velikosrpskog šovinizma i srbovanja, sekvence njegovih nastupa najlakše je pratiti na klipovima youtube. Oglasio se ovim povodom i gradonačelnik Pule Boris Miletić koji se kratko osvrnuo na image koji B. Drljača „uživa“:
-U skladu s time Grad Pula ne podržava gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu”, stoji u priopćenju iz Grada Pule.
Povučemo li paralelu s Likom koja je u Domovinskom ratu pretpjela strašna razaranja, ratne zločine nad civilima i braniteljima postavlja se pitanje kako to da nikome sa ovih prostora ne smeta da B. Drljača povremeno nastupa diljem Like, pjevajući žalopojke o tzv. Krajini. Isto čini i glazbeni sastav „Jandrino jato“. Ista retorika, ista glazbeno-kulturološka kulisa. U Istri su se na brzinu riješili tog glazbeno-ideološkog smeća. Kada će na red doći Lika???

V. I.