Trebamo li u Lici natpise „Četnicima pristup zabranjen“!

Pod naslovom „Pedala za četnika B. Drljaču“ portal Direktno hr objavio je jučer tekst vezan uz najavljeni nastup pjevača Bore Drljače iz Republike Srpske. Ova je ostarjela zvijezda trebala nastupiti u Puli 13. siječnja na „dočeku srpske Nove godine“! Organizator ovog „dočeka“ trebala je biti Zajednica Srba u Istri, a sada već otkazani nastup trebao se dogoditi u Domu hrvatskih branitelja!???!!! Budući da je spomenuti pjevač neumorni promotor četnika, velikosrpskog šovinizma i srbovanja, sekvence njegovih nastupa najlakše je pratiti na klipovima youtube. Oglasio se ovim povodom i gradonačelnik Pule Boris Miletić koji se kratko osvrnuo na image koji B. Drljača „uživa“:
-U skladu s time Grad Pula ne podržava gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu”, stoji u priopćenju iz Grada Pule.
Povučemo li paralelu s Likom koja je u Domovinskom ratu pretpjela strašna razaranja, ratne zločine nad civilima i braniteljima postavlja se pitanje kako to da nikome sa ovih prostora ne smeta da B. Drljača povremeno nastupa diljem Like, pjevajući žalopojke o tzv. Krajini. Isto čini i glazbeni sastav „Jandrino jato“. Ista retorika, ista glazbeno-kulturološka kulisa. U Istri su se na brzinu riješili tog glazbeno-ideološkog smeća. Kada će na red doći Lika???

V. I.