GOSPIĆ – Kako bi se adekvatno pripremili za upravljanje motociklima, službenici PU ličko-senjske su na poligonu  Interventne jedinice policije u Gospiću održali trening sigurne vožnje.

Trening su vodili Instruktori vožnje Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, a održan je s ciljem usvajanja potrebnih znanja za sigurno i odgovorno sudjelovanje motociklista u prometu, te njihovo što manje stradavanje. Nakon održanog moto treninga, motociklisti su se provezli ulicama grada Gospića.

Tijekom 2014. godine na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 76 prometnih nesreća u kojim su sudjelovali vozači mopeda i motocikla i to 3 prometne nesreće s poginulim osobama, 57 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom, u kojima su trojica vozača smrtno stradala, 23 vozača teško su ozlijeđena, dok je 37 vozača lakše ozlijeđeno. Što se tiče korištenja zaštitne kacige od strane vozača i putnika na mopedima i motociklima, tijekom 2014. godine 13,04 % sudionika prometnih nesreća na motociklima i mopedima nije koristilo zaštitnu kacigu.

L.O./PULS