Tri osobe poginule, 16 ozlijeđeno

Strava na autocesti A1 između čvora Sv. Rok i tunela Krpani. U lančanom sudaru oko 06,15 sati tri osobe su poginule, dok ih je 16 ozlijeđeno. Kako doznajemo od glasnogovornice PU ličko senjske Maje Brozičević u lančanom sudaru sudjelovalo je 20-ak vozila. Promet na tom dijelu autoceste zatvoren je za sav promet u oba smjera, a u tijeku je očevid. Petnaest osoba prevezeno je u Opću bolnicu Gospić, a jedna u Opću bolnicu Zadar.
Uzroci stravične nesreće još nisu poznati. Na mjestu nesreće autobus je zabijen u zid, šleperi, dostavna vozila prevrnuta su na autocesti, osobna vozila razbacana su po jednom i drugom prometnom traku autoceste, a pojedina zabijena jedna u druge.
Ono što ovu stravičnu nesreću čini još većom je i podatak da je se nedaleko ovoga mjesta prije godinu dana dogodila strašna prometna nesreća u kojoj je osam čeških turista poginulo, a 44 ih je ozlijeđeno. Kako doznajemo od osoba koje su zadobile lakše tjelesne ozljede, sve se odigralo u nekoliko sekundi. Bio je mrak, poledica, kiša i slaba vidljivost.

Nastavak ispod oglasa

Dražen Prša