Tri prometne nesreće i fajt u Novalji

0

Na području djelovanja Policijske uprave ličko-senjske protekli je dan bio u znaku triju prometnih nesreća. Sve prometne nesreće dogodile su se na području Gospića, i to dvije sa ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom.
Jučer u 19.30 sati u Vukšiću, dogodila se prometna nesreća kada je 24-godišnjak iz Otočca upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Perušića u smjeru Ličkog Osika, i započeo pretjecati traktor a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike, te je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim dijelom svog automobila udario u prednji dio osobnog automobila gospićke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnjak s područja Gospića.
U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 20-godišnji vozač, te je zadržan na liječenju u KBC Rijeka, dok je 24-godišnji vozač lakše ozlijeđen. Protiv 24-godišnjeg vozača biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Netom iza ponoći u Lovincu se dogodila prometna nesreća kada je 20-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake, pod utjecajem alkohola (1.21 g/kg) i uslijed neprilagođene brzine kretanja prešao na meki teren uz kolnik i udario automobilom u betonski most. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 19-godišnji putnik, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, dok su vozač i 18-godišnji putnik lakše ozlijeđeni. Protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Zabilježeno je i narušavanja javnog reda i mira tučnjavom na području Donjeg Lapca i Novalje, te svađom i vikom na području Otočca. Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

PULS/L. O.

Oglas