Foto: Youtube

Iz Odjela za odnose s javnošću PU ličko-senjske nema novih detalja o teškoj prometnoj nesreći koju je jučer prouzročio vozač kombija gospićkih registarskih oznaka.

Neslužbeno doznajemo da je nesreću prouzročio D.N. rođen u Vrhovinama, stalno nastanjen u Korenici gdje i ima registriran prijevoznički obrt.

Nesreća se dogodila kod sela Pećinci nedaleko od Rume kada je  kombi D.N. sa ukupno 11 putnika naletio na šleper koji se zaustavio zbog kvara.

Vozač je previdio uredno postavljenu signalizaciju po kojoj je morao usporiti brzinu vožnje.

Pri silovitom sudaru kombija u zadnji dio šlepera poginula je postarija žena iz Vrhovina, te mlađa žena i njezin sin podrijetlom iz Poduma kod Otočca.

Svi poginuli bili su stalno nastanjeni u Republici Srbiji. U nesreći su vrlo teško ozlijeđene supruga i trogodišnja kći vozača, te se liječnici sada bore za život na odjelu intezivne njege u bolnici u Beogradu.

Pretpostavlja se da je D. N. u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola. PU ličko-senjska još uvijek nema cjelovito izvješće o ovoj tragediji jer se očekuju detaljni nalazi sudskog vještaka i autopsije poginulih.

L.O.