UDBINA – Iz PU ličko-senjske jučer su izvjestili kako su tri osobe uhićene zbog premlaćivanja 37-godišnjaka s područja Krbave, dok se za četvrtom osobom, 21-godišnjakom iz Perušića još uvijek se traga. Kako neslužbeno doznajemo riječ je o Pavi Amiću Baji, Darku Amiću i unuku Bajici.

Za premlaćivanje na krbavskom polju Juraj Jelinić iz Udbine policiji je ovih dana u svom iskazu optužio Pavu Amića Baju.

Sukob je započeo oko bezazlene košnje trave, a žrtve su najčešće umirovljenici koji su donedavno živjeli u potpunom miru, dok sada i  košnju trave obavljaju pod zaštitom policije.

Romski konji koji bez nadzora uništavaju tuđa polja povod su sukoba Roma i Hrvata koji završavaju krvavo, s teškim tjelesnim ozljedama, ali bez adekvatne kazne i presude za počinitelje.

  – Ovo nije prvi put da romska obitelj Amić premlaćuje domaće stanovništvo. Ali nakon ovoga prelivena je čaša strpljenja. Ne znam što reći, ovo je strašno! Otkad je ta obitelj došla prije dvije i pol godine, na Krbavi vlada strah i njihovo nasilje. Situacija je izmakla kontroli. Ako se do 20. srpnja ne osigura miran život mojih građana, zajedno s njima i s udrugom »mmm projekti« Mire Matijevića te Kriznim stožerom za obranu Like od nasilja blokirat ćemo cestu i promet. Osobno ću tada javno podnijeti neopozivu ostavku jer svojim građanima ne mogu omogućiti da normalno rade i žive. Stoga poručujem odgovornima: hitno riješite problem nasilništva određenih skupina i obitelji Roma nad domaćim, nezaštićenim stanovništvom. U protivnom, toliko je sve daleko otišlo da ćemo se naoružati! Ponovno, nakon 20 godina, morat ćemo uzeti oružje u ruke! Mi to ne želimo, nikome nije do rata i sukoba, ali moramo zaštititi živote i imovinu, kazao je načelnik Općine Udbina Ivan Pešut u izjavi za Novi List.

Privedeni Romi su pušteni na slobodu, te će protiv njih biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

LO