Tromblonske mine u živici

Policijska uprava ličko-senjska javlja o mnoštvu poduzetih aktivnosti vezanih uz protekli vikend. Evidentirano je jedno kazneno djelo, devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i dva pronalaska minsko-eksplozivnog sredstva.

U razdoblju od 3. do 10. veljače 2016. godine u Novalji, nepoznati počinitelj provalio je u garažu u vlasništvu 49-godišnjaka iz Novalje iz koje je ukrao set lanaca za snijeg, nakon čega je ušao u nezaključanu garažu u vlasništvu 62-godišnjaka iz Novalje iz koje je otuđio odjavljeni motocikl, koji je naknadno pronađen. Čuo lopov lošu vremensku prognozu, pa se možda uplašio da bi Novalja mogla osvanuti pod snijegom.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (4), Gospića (3) i Korenice (2).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.U tom periodu utvrđeno je ukupno 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Otočcu kod 68-godišnjaka s područja Otočca. Veseljak je „napuhao“ 2.23 g/kg.

Dobra vijest zabilježena je ove subote kada je građanin na rubu šume u Štikadi pronašao 29 komada vojnog streljiva, dok je u nedjelju građanin u Vukšiću kod Ličkog Osika u živici pronašao tri trenutne tromblonske mine, što su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

P. U./L. O.