Danas je bio prvi dan kako je gradska tržnica počela sa radom na novom prostoru, i to u nekadašnja dva vojna hangara. Uz početno prilagođavanje novom prostoru trgovci su zadovoljni novom lokacijom, prostorom koji će im, pogotovo u zimskom periodu pružiti kvalitetnu mogućnost trgovanja.

„ u zadnjih petnaestak dana uspjeli smo osposobiti za rad dva nekadašnja vojna hangara, i to uz pomoć Agencije za upravljanje državnom imovinom i grada Otočca. Grad nam je dao na upravljanje  cijeli stari vojni krug a mi smo najprije dva vojna hangara veličine 64×18 m2 obnovili, popravili krovište, razvukli rasvjetu, označili prostore za tržnicu, napravili prilaze za pristup hangarima, osposobili smo higijenski čvor, očistili krug i u tijeku su poslovi vezani za uvođenje javne rasvjete. U planu nam je postavljanje osiguranja putem video kamera ili alarma, a u tom prostoru u planu imamo staviti i naša vozila pogotovo u zimskom periodu jer imamo 14 garaža kojima treba popraviti vrata. Našim trgovcima omogućili smo da mogu raditi u zatvorenom prostoru, da budu zaštićeni od vremenskih neprilika, a u dogledno vrijeme vjerujemo da će netko od naših ugostitelja iskazati interes da u tom prostoru ponude tople napitke, hranu i slično“ – kazala je dir. Komunalca Marina Legčević.

Za uređenje cijelog starog vojnog kruga po riječima dir. Legčević nisu utrošena neka značajna financijska sredstva ali su zato radnici Komunalca podnijeli veliki trud kako bi sve uredili i priveli funkcionalnosti. Ono što treba izdvojiti je svakako i podatak da do vojnih hangara kupci i trgovci mogu prići iz dva pravca, iz ul. Bana Jelačića i od zelenog parka, za što postoji mogućnost nesmetanog parkiranja vozila.

Ono što je svakako iznenadilo trgovce je nesvakidašnja gesta dir. Legčević koja je obilazila štand po štand i djelila kalendare trgovcima.

„ danas sam simbolično, podjelila trgovcima kalendare za Novu godinu, to je tek znak pažnje da i mi mislimo na njih, da želimo da obavljaju svoju djelatnost u našem gradu i da će mo nastojati da se sa cijenom placovine prilagodimo na obostrano zadovoljstvo. Nastojat ćemo svima onima koji iskažu interes pružiti adekvatne uvijete za obavljanje svojih djelatnosti po jednakim pravima. S našim kalendarima od Komunalca željeli smo da oni odu i u druge krajeve hrvatske kako bi se znalo za nas a i kako bi ovi kalendari simbolično obilježili današnji dan novog lokaliteta tržnice“ – dodala je dir.Legčević.

Dražen Prša