Policijska uprava ličko-senjska javlja kako su tijekom proteklog vikenda (10. – 13. ožujka 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, sedam prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 85-godišnjakom iz Korenice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Unatoč godinama njega se sumnjiči da je u razdoblju od 1. siječnja do 1. lipnja 2016. godine u šumskom predjelu Klašnjice, Općina Udbina, posjekao i ukrao 42 stabla bukve i graba, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Korenici.

Ponovno je evidentirana provala bez krađe. A dogodila se od početka siječnja do 10. ožujka 2017. godine u Prokikama, Općina Brinje, kada je nepoznati provalnik provalio u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 89-godišnjakinje iz koje nije ništa otuđio.

Zato je bio aktivan lopov koji je u razdoblju od 4. ožujka do 11. ožujka 2017. godine u Brloškoj Dubravi, Grad Otočac, iz dvorišta ispred obiteljske kuće otuđio građevinski materijal u vlasništvu 48-godišnjaka iz Rijeke.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 17 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najpijaniji je bio Gospićanin (50) kojemu je jučer izmjereno zavidnih 2.31 g/kg alkohola u krvi.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Korenice.

Jučer je u mjestu Bunica, Grad Senj, došlo do fizičkog sukoba između pripadnika dviju navijačkih skupina u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. U tijeku je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti vezanih uz ovaj događaj.

PU/L. O.