Tučnjava u Otočcu, u Senju opet predaja streljiva

Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su jučer  tri prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja streljiva.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića, Otočca i Senja.

Nastavak ispod oglasa

Dečki su se potukli  na području Otočca. Osim modrica zaradili su i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Jučer smo javljali kako je jedan Senjanin predao policiji automatsku pušku i hrpu streljiva. Njegovim stopama krenuo je jedan drugi sugrađanin koji je jučer policiji  dragovoljno predao 37 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Dobro je znati da se protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Iz policije savjetuju: „Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti“.

PULS/L. O.