Turisti sve češće na meti lopova

MUP

Opet krađe na uštrb turista. Noću 16/17. lipnja  i 18./19. lipnja na odmorištima, na autocesti A-1 u smjeru juga, na području Brinja i Ličkog Lešća, nepoznati lopovi su iz kampera njemačke i austrijske nacionalne oznake ukrali novac i osobne dokumente u vlasništvu 62-godišnjaka i 65-godišnjakinje (oboje talijanski državljani), te 61-godišnjeg austrijskog državljanina. Kralo se i na plažama pa je u srijedu, 15. lipnja na plaži u Novalji, nepoznati lopov ukrao  mobitel u vlasništvu 29-godišnjaka iz Zagreba. Opet u Novalji 16./17. lipnja  nepoznati lopovi ukrao je  torbicu sa pečatima trgovačkog društva i osobne dokumente u vlasništvu 43-godišnjakinje iz Novalje. U Nacionalnom parku Plitvička Jezera ukraden je novčanik s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 65-godišnje japanske državljanke. Lopovima ni traga, ni glasa.

U subotu, 18. lipnja  u 21.45 sati u Aleksinici, grad Gospić, 20-godišnjak iz Gospića je upravljajući osobnim automobilom, gospićke registracijske oznake, iz smjera Klanca u smjeru Donjih Pazarišta, zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim dijelom automobila udario 50-godišnjeg pješaka iz Aleksinice koji se kretao u istom smjeru. Pješak je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu. U tom periodu utvrđen je ukupno 141 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i osam prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Švici, grad Otočac, kod 50-godišnjaka iz Lipovlja, grad Otočac (2.53 g/kg). Najveća utvrđena brzina kretanja od 247 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, kada je kod Zira  43-godišnji državljanin Velike Britanije upravljao osobnim automobilom.

P.U./L. O.